Tarih: 09.02.2017 14:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Trump Görüşmesi

Facebook Twitter Linked-in

 

REUTERS

Her iki liderin ofisinden yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Donald Trump, salı günü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi sırasında 'stratejik bir ortak ve bir NATO müttefiki olarak' Türkiye´ye desteğini yineledi.

Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, Trump´ın, iki ülkenin 'terörün her türlüsü ile mücadelede paylaştıkları kararlılıktan' ve Türkiye´nin İslam Devleti ile savaşa verdiği katkıdan memnuniyet duyduğundan söz ettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın makamından yapılan açıklamada ise iki liderin, Türkiye ve ABD´nin dost ve müttefik olduklarını vurguladıkları kaydedildi.

Suriye, Irak ve İran ile sınırlara sahip olan bir NATO üyesi olarak Türkiye, bölgedeki güçlü bir oyuncu fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın eski ABD Başkanı Barack Obama ve Batı Avrupa ile ilişkileri zaman zaman gerginleşiyordu.

Türkiye, dört ay önce başarısız bir darbenin planlayıcısı olmakla suçladığı Türk din adamı Fethullah Gülen´i iade etmekte Washington´un gönülsüz davrandığı düşüncesiyle hayal kırıklığına uğradı.

İki NATO müttefiki ayrıca Ankara´nın terör örgütü olarak kabul ettiği Suriyeli YPG milislerine ABD´nin desteği nedeniyle de uzlaşmazlık yaşıyor.

Her iki açıklamada da önemli çekişmeli konulara dair özel bir vurgu yer almıyor.(İngiltere,REUTERS-08.02.2017)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —