Cumhurbaşkanı Minnihanov: Tataristan ekonomisi Türk yatırımcılar sayesinde gelişiyor

Cumhurbaşkanı Minnihanov: Tataristan ekonomisi Türk yatırımcılar sayesinde gelişiyor

Rusya Federasyonu´na bağlı Tataristan´ın Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türk iş adamlarının Tataristan´da yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yaptığını belirterek, 'Tataristan ekonomisi Türk yatırımcıların yaptığı yatırıml

 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu´nun (DEİK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye-Tataristan İş Forumu´nda konuşan Minnihanov, Tataristan´daki Türk şirketlerinden bazılarının ülkenin en büyük vergi mükellefi olduğuna dikkati çekti. Minnihanov, Türk şirketlerinin Tataristan´da ürettiği ürünlerin yalnızca Rusya ve Tataristan´da değil, diğer ülkelerde de talep gördüğünü söyledi.

Minnihanov, Türk iş adamlarının Tataristan´da yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yaptığını belirterek, 'Tataristan ekonomisi Türk yatırımcıların yaptığı yatırımlar sayesinde gelişiyor' dedi.

‘ÇOKLU VİZE UYGULAMASI ALTERNATİF BİR YÖNTEM OLABİLİR´

Vize muafiyeti konusunda Rusya´nın Ankara Büyükelçiliği ile ortak çalışmalar yaptıklarını anlatan Minnihanov, çoklu vize uygulamasının alternatif bir yöntem olabileceğini dile getirdi.

Hava ulaşımının önemine değinen Minnihanov, Türk Hava Yolları ile temasa geçerek Türkiye ile karşılıklı seferlerin haftanın her günü yapılması taleplerini ilettiklerini bildirdi.

Türk firmalarla yaptıkları ortak projeler sayesinde Tatar orman ürünlerine talebin arttığını anlatan Minnihanov, ithal ürünler yerine kendi ürünlerini üretmeye başladıklarını ve esaslı bir ham madde tedarikçisi haline geldiklerini ifade etti.

KARLOV: MİLLİ PARALARIN KULLANILMASI ÖNEMLİ´

Rusya´nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov da Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gerilimli dönemin geride kaldığını belirterek, iki ülke arasında 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin aşılması gerektiğini söyledi.

Karlov, Tataristan iş adamlarının, anti damping soruşturmalarının sonlandırılması, yatırımlar için elverişli koşulların yaratılması ve gümrük vergilerinin azaltılması konusunda Türkiye´nin adım atmasını beklediklerini dile getirerek, 'Orta vadede, ortak yatırım fonu kurulması, bankacılık ve finansman alanında iş birliği çok önemli. Ayrıca ikili alışverişte milli para birimlerinin kullanılması da yine bu planda önemli bir yer tutuyor' dedi.

Tataristan Cumhuriyeti Yatırım Geliştirme Ajansı Başkanı Taliya Minullina da Tataristan´a yapılan yabancı yatırımlar bakımından Türkiye´nin ilk sırada yer aldığını belirterek, 'Yatırım konusunda Türk yatırımcılar çok süratli karar veriyor ve bu kararlar hemen hayata geçiriliyor. Yani karar verme aşamasıyla üretime geçme aşaması arasındaki zaman çok kısa. Türkler bu konuda işin ehliler' diye konuştu.

Minullina, yatırımlar konusunda özellikle sağlık sektörüne öncelik verdiklerini, petro kimya, enerji ve makine imalatı alanlarında da yatırımlara devam edeceklerini kaydetti.




Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading