Tarih: 10.10.2017 16:08

Cumhurbaşkanı Ukrayna´da

Facebook Twitter Linked-in

DPA

Türkiye´nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna ile diplomatik ilişkilerin başlamasının 25´inci yıl dönümü nedeniyle Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko´yu ziyaret etti. Poroşenko pazartesi günü Kiev´de, 'Türkiye ile Ukrayna arasındaki stratejik ilişkiler soyut düzeyde değil, reel bir içeriğe sahiptir.' dedi. Poroşenko ayrıca yılın ilk yarısında iki ülke arasındaki dış ticaret hacminde yüzde 16´dan daha fazla artış kaydedildiğini dile getirdi ve Türkiye´nin bu şekilde Ukrayna için beş büyük dış ticaret ortaklarından biri olduğunu vurguladı. Poroşenko bununla birlikte Türkiye´nin Doğu Avrupa´daki on büyük yatırımcı ülke arasında yer aldığını da belirtti.      

Erdoğan buna karşılık olarak Ukrayna´yı Karadeniz Bölgesi´nde güvenlik için kilit ülke olarak tanımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kırım´ın yasa dışı ilhakını tanımadık ve tanımayacağız.' açıklamasını yaptı. Erdoğan, 2014´te Rusya´nın ilhak ettiği yarımadada  'kardeşlerimiz' şeklinde hitap ettiği Kırımlı Tatarların uluslararası menfaatlerini korumak için devreye gireceği sözünü verdi. Ankara kendini, Müslüman azınlığın koruyucusu olarak görüyor.      

Buluşma esnasında başta yatırımların karşılıklı teşviki ve çifte vergilendirmeyi önleyecek anlaşmalar olmak üzere toplam dokuz anlaşma imzalandı.(Almanya,DPA-09.10.2017)

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —