Tarih: 23.02.2015 12:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan Operasyondan Memnun

Facebook Twitter Linked-in

Nova Makedonija

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki Türk Askerlerini Tahliye Etme ve Süleyman Şah’ın Mezarını Taşıma Operasyonundan Dolayı Türkiye Hükûmeti ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Tebrik Etti .

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, bundan önce Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu bölgede güvenliğin kötüye gitmesi nedeniyle bir operasyon düzenleme kararının alındığını açıklamıştı.

Davutoğlu, sözü edilen operasyona 40 tank eşliğinde 572 Türk askerinin katıldığını belitti.

Türbe, IŞİD militanlarının kullanamayacağı hâlde bırakılarak Süleyman Şah’ın kalıntıları geçici bir süreliğine Türkiye’ye getirildi.

Askerî operasyon sırasında çatışma yaşanmadı sadece bir asker kaza sonucu hayatını kaybetti.

Suriye hükûmeti, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine girmesini bir saldırı olarak değerlendirdi.

“Türkiye, İslam Devleti, el Nusra Cephesi ve diğer terör gruplarına her türlü desteği sunmakla yetinmemiş, bir de küstahça saldırı düzenlemiştir.” şeklinde bir açıklamada bulunan Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye hükûmetinin, Suriye’nin İstanbul Başkonsolosluğunu saldırı konusunda haberdar ettiğini ancak Şam’dan konu ile ilgili bir cevabın gelmesini beklemediğini belirtti.

Türk ordusu, bir önceki gün Osmanlı İmparatorluğu`nun kurucusunun dedesi olan Süleyman Şah`ın türbesini koruyan 40 Türk askerini tahliye etti. Mezar, Ankara`nın, kendi bağımsız toprağı olarak kabul ettiği bölgede yer alıyordu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, IŞİD’in Süleyman Şah Türbesi’ne saldırı düzenlememiş olmasının, Türkiye hükûmeti ile bu terör örgütü arasında sıkı bağların bulunduğunun bir göstergesi olduğu vurgulanıyor.

Suriye’deki yetkililer, Türk ordusunun bu operasyonla, Süleyman Şah’ın Türk bölgesi olarak kabul edildiği 1921 Ankara Anlaşması’nı ihlal ettiğini ileri sürüyor.

Mezar, Türkiye-Suriye sınırının yakınında, Kobani şehrinin güneyinde ye alıyor.(Makedonya, Nova Makedonija - 23 Şubat 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —