• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Cumhurbaşkanı, İdam Cezasını Kınadı

Cumhurbaşkanı, İdam Cezasını Kınadı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü yaptığı açıklamada, Mısır`ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler liderlerine verilen idam cezalarının 'hukukun ve temel hakların katledilmesi' olduğunu sö

 

REUTERS

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü yaptığı açıklamada, Mısır`ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler liderlerine verilen idam cezalarının 'hukukun ve temel hakların katledilmesi' olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamada, 'Uluslararası toplumu, darbe rejiminin talimatları altında verilen bu idam cezalarının geri alınması ve Mısır toplumunun barışını ciddi şekilde tehlikeye sokabilecek bu gidişata bir son verilmesi konusunda harekete geçmeye çağırıyoruz.' dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise salı günü Mısır’da bir mahkemenin devrik Cumhurbaşkanı Mursi`ye idam cezası verme kararının hukuka değil, siyasete dayalı olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, TRT devlet televizyonu tarafından canlı yayımlanan bir basın toplantısında, “Hukuk yok, adalet yok.” dedi.

Bakan, “Böyle bir rejimden böyle siyasi bir kararı görmeye… aslında şaşırmadık.” diye belirtti. ( İngiltere, REUTERS – 16 Haziran 2015 )



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor