• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Cumhurbaşkanı´nın Reuters TV Mülakatı

Cumhurbaşkanı´nın Reuters TV Mülakatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 600 bin insanın ölümüne neden olan bir kişiyi hâlâ Suriye´nin başında görme gayretleri veya görme düşüncesini ben kesinlikle 600 bin insanın ölümüne saygı noktasında eksik buluyorum.

 

Türkiye, yılın en önemli bazı haberlerinin merkezinde. Ben Stephen Adler, Türkiye´nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir röportaj yaptığım New York´tayım. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Esad´ın Suriye´de gelecekteki rolünden büyük bir hararetle bahsetti.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN:

600 bin insanın ölümüne neden olan bir kişiyi hâlâ Suriye´nin başında görme gayretleri veya görme düşüncesini ben kesinlikle 600 bin insanın ölümüne saygı noktasında eksik buluyorum. Kaldı ki şu anda Suriye´nin geleceğiyle ilgili kararı Suriye halkının vermesi lazım. Bizim Suriye halkının önünü açmamız lazım. Suriye´de demokratik bir rejim mi istiyoruz, yoksa Baas rejiminin devam etmesini mi? Bu katilin neden desteklendiğini anlayamıyorum. Artık bu katilin desteklenmemesi ve artık iktidarda kalmaması gerekiyor. Öyle zannediyorum ki hiçbir ülke böyle bir risk almaz ve almamalıdır. Suriye şu anda eğer batmışsa, bitmişse bunun nedeni bu kişidir. Peki, niçin biz hâlâ bunun üzerinde duruyoruz? Suriye´nin yeniden ayağa kalkması bu kişiyle olur mu? Efendim diyorlar ki o giderse onun yerine kim gelecek? Koskoca 22-23 milyon nüfusu olan Suriye rahatlıkla Esed´le mukayese edilmeyecek birçok lider çıkartabilir. Artık buna lütfen seyirci kalmayalım ve Esed´i hiçbir şekilde içermeyen bir çıkış formülü üzerinde anlaşmaya varalım. Esed´i bu kadar savunanlardan da rica ediyorum, lütfen diyorum, Esed´e sahip çıkmayalım ve Suriye halkının kendi geleceğine demokratik bir parlamenter sistem içerisinde karar vermesine izin verelim veya bir başkanlık sistemi içerisinde seçsin ama kendi seçsin.(İngiltere-Reuters TV-20.09.2016)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor