Cumhurbaşkanı´nın Reuters TV Mülakatı

Cumhurbaşkanı´nın Reuters TV Mülakatı

Türkiye´nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters´a verdiği bir mülakatta ABD´yi eleştirerek din adamı “Fethullah Gülen gibi bir teröristi barındırmaması ve Gülen´in bütün etkinliklerinin dünya çapında yasaklanması gerekti?

 

REUTERS TV

Türkiye´nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters´a verdiği bir mülakatta ABD´yi eleştirerek din adamı “Fethullah Gülen gibi bir teröristi barındırmaması ve Gülen´in bütün etkinliklerinin dünya çapında yasaklanması gerektiğini” söyledi. New York´ta pazartesi günü ilerleyen saatlerde verdiği bir saatlik mülakatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington yönetiminin “Gülen´in Pennsylvania´da gönüllü sürgünlüğünü sürdürmesine izin vermek için hiçbir bahanesi bulunmadığını” belirtti. Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın eski bir müttefiki olan Gülen´in temmuz ayında hükümete karşı başarısızlığa uğrayan darbeye katıldığını iddia ediyor.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: ABD´nin, böyle bir konumu olan bir terör örgütünün başını bize teslim etmeyişi tabii ki ABD´nin özellikle bizim toplumumuzda anlaşılmasını olumsuz istikamette etkilemektedir. Bundan dolayı da Amerikalı yetkililere bunu defalarca izah ettik. Onlara ilişkilerimizden olumlu anlamda bahsetsek de halkımızın bize sorduğu tek bir soru olduğunu söyledik. Bize her şeyin iyi olduğunu ancak stratejik ortağımızın bu teröristi ülkelerinde neden barındırdıklarını soruyorlar. Amerika Birleşik Devletleri ile biz müttefik miyiz? Model bir ortaklığımız var mı? Stratejik ortaklığımız var mı? NATO´da beraber miyiz? Bizden terörist istediği zaman biz verdiğimize göre aramızdaki anlaşma gereği, bu kişi gözaltına alınmalı veya tutuklanmalıdır ama ne yazık ki şu ana kadar bu adım, üzüntülüyüm, atılmamıştır. Türk halkı, üzüntüsünü her yerde ifade ediyor.

Türkiye, temmuz ayındaki darbeden bu yana Gülen´in işlettiği okullara, medyaya ve iş yerlerine karşı sert önlemler uyguladı. Yetkililer, kalkışma girişiminden bu yana Gülen ağıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle 100.000´den fazla askeri, polisi ve devlet memurunu da işten uzaklaştırdı veya açığa aldı. Washington, başarısızlığa uğrayan darbeye katıldığına dair kanıt sunulması hâlinde Gülen´i iade edeceğini söyledi.(İngiltere,REUTERS TV-20.09.2016)

 



Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Sadi ÖZDEMİR

Türkiye

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Al Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.

Teknoloji

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Yükleniyor