• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Cumhurbaşkanı`nın Slovenya Ziyareti

Cumhurbaşkanı`nın Slovenya Ziyareti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor’un daveti üzerine Slovenya resmî ziyaretinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pahor’un yanı sıra Slovenya Başbakanı Miro Cerar ile de görüşecek. Cumhurbaş

Jutarnji list

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor’un daveti üzerine Slovenya resmî ziyaretinde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pahor’un yanı sıra Slovenya Başbakanı Miro Cerar ile görüşecek. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hükûmetinden dört bakanın eşlik etmesi nedeniyle iki ülke bakanları arasında birçok ikili görüşme gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Pahor arasındaki görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesinde Türk medyasına konuşan Pahor, Slovenya’nın, Türkiye`nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği çabalarını desteklediğini ve iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin çok iyi olduğunu söyledi.

Görüşmelerde ikili siyasi iş birliğinin yanı sıra ekonomik iş birliği üzerinde de durulacak. Ljubljana’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden Türk iş adamlarıyla Slovenya iş adamları arasında bir iş konferansı düzenlenecek.

Toplantılarda iki ülke arasındaki ilişkiler ve Türkiye-AB müzakerelerinin başlaması konuları dışında Batı Balkanlar`daki durumun da ele alınacağı duyuruldu.

Görüşmeler sırasında Belgrad ile Priştine arasındaki ilişkiler, Bosna Hersek’in Avrupa-Atlantik bölgesine daha hızlı entegre olması yönündeki çabaları ve Ukrayna`daki durumun da ele alınması bekleniyor.

Pahor, Slovenya`nın, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesine ve Türkiye’nin, birkaç yıl süren durgunluk döneminden sonra iyileşmekte olan Slovenya’nın ekonomisine daha fazla yatırım yapmasına önem verdiğini belirtti. (Hırvatistan, Jutarnji list - 30 Mart 2015)

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor