Tarih: 18.10.2016 16:43

Çurkin: El Nusra ya Halep´ten çekilecek ya da yenilecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, dün Halep´in doğusundaki militanların ve sivillerin tahliyesi için 20 Ekim´de saat 08.00-16.00 arasında 8 saatlik ateşkes uygulanacağını açıklamıştı.

Rusya´nın inisiyatifini yorumlayan Çurkin, ılımlı muhaliflerin kendilerini El Nusra´dan soyutlamayı kabul etmeleri halinde, El Nusra militanlarına kenti zarar görmeden terk etme fırsatı sunulacağını belirtti. Rus diplomat, Halep´i terk etmeyi reddetmeleri halinde ise militanların imha edileceğini vurguladı.

İKİ SEÇENEK SUNULACAK

'Ilımlı muhalifler kendilerini soyutlarsa, El Nusra´ya iki seçenek sunacağız: Ya da daha önce BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura´nın önerdiği gibi kentten ayrılacaklar ya da onları imha etmek durumunda kalacağız' diyen Çurkin, soyutlamanın gerçekleşmesi durumunda ateşkesin süresiz olabileceğinin de altını çizdi.

´LOZAN´DAKİ TOPLANTI DİĞERLERİNE GÖRE ÇOK DAHA FAYDALIYDI´

Cumartesi günü Rusya, Türkiye, ABD, Suudi Arabistan ve İran dışişleri bakanlarının İsviçre´nin Lozan kentinde yaptığı Suriye toplantısını da değerlendiren Çurkin, görüşmenin son birkaç hafta içinde yapılan diğer görüşmelerden çok daha faydalı olduğunu söyledi.

Rus diplomat, Lozan´da bir ilerleme sağlanamamasına rağmen toplantının Suriye´de duran barış sürecini canlandırmak açısından önemli bir ivme kazandırdığını ifade etti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —