Tarih: 31.12.2016 08:24

Çurkin: Suriye´de ateşkese uyuluyor

Facebook Twitter Linked-in

 

'Gelen ilk bilgiler, ateşkese uyulduğunu gösteriyor' diyen Çurkin, Rusya ve Türkiye´nin ilan ettiği ateşkes sayesinde ılımlı muhalefeti eski adıyla El Nusra Cephesi olan Fetih el Şam örgütünden ayırmayı başardıklarını söyledi. Daha önce bu yükümlülüğü üzerine alan ABD´nin bunu başaramadığına dikkat çeken Rus diplomat, 'Şimdi bu yapıldı ve askerlerimiz kimin kim olduğunu ve nerede bulunduğunu anlıyor' diye konuştu.

´CENEVRE VE ASTANA GÖRÜŞMELERİ BİRBİRİNE RAKİP DEĞİL´

Suriye konulu Cenevre süreci ile Kazakistan´ın başkenti Astana´da yapılması planlanan görüşmeler arasında rekabetin söz konusu olmadığını kaydeden Çurkin, 'BM´nin de Astana görüşmeleri için hazırlık sürecine dahil edilmesini bekliyoruz ve eğer bu görüşmeler başarılı olursa görüşüme göre Cenevre´de devam edilebilir' ifadelerini kullandı.

´TRUMP İLE ABD DE ASTANA´DA YER ALABİLİR´

ABD´nin yeni seçilen Başkanı Donald Trump döneminde bu ülkenin Astana görüşmelerinde önemli bir oyuncu olabileceğini belirten Çurkin, şunu söyledi: 'Görüşümüze göre bunun sadece Rusya ve Türkiye´nin çabası olmadığını net bir biçimde söyledik. Elbette İran da aktif olarak Astana görüşmeleri için hazırlık sürecine katılacak. Umarız diğerleri de katılır. Görüşümüze göre Mısır, hemen şimdi hazırlıklara katılabilecek bir ülke. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar gibi çok önemli oyuncular da var. Diğerleri de olabilir.'





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —