Tarih: 21.10.2017 08:56

Daily Mail okurları: Putin´in yerinde Trump olsaydı, Endonezya´yı haritada bile bulamazdı

Facebook Twitter Linked-in

 

Putin, Tkaçev dahil bazı bakanların katılımıyla geçtiğimiz hafta tarım sektörü konulu bir toplantı düzenlemişti. Tkaçev, Almanya´nın ürettiği domuzların yarısından fazlasını Çin, Endonezya ve Japonya´ya ihraç ettiğini ve Rusya´nın bunu örnek alarak domuz üretimini artırması gerektiğini söylemişti. Putin, Endonezya´nın Müslüman ülke olduğu ve domuz yemediğini kaydederek güldü. Bakan, hatasını anlayarak Güney Kore demek istediğini belirtmişti.

Habere yorum yazan birçok okur, Rusya liderini Trump ile karşılaştırmaya başladı. Trump´a eleştiri yağdıran okurlar, ABD Başkanının bu tür hatayı anlamayacağını ve hatta Endonezya´yı haritada bulamayacağını söylediler.

Aztec rumuzlu Finlandiyalı bir okur, şunu yazdı: 'Putin´in hayranı değilim ama şunu kabul etmek gerekir ki o akıllı. Tkaçev´in yaptığı hatayı bu durumda anlamayacak birkaç politikacı var. Örneğin Trump hiçbir tepki vermezdi. O sadece kısa bir süre için odaklanabiliyor. Tarım toplantısı başladıktan birkaç dakika sonra dinlemeyi bırakırdı. Trump Endonezya´yı haritada bile bulamazdı.' 

Literary Justice rumuzlu bir İngiliz, 'Trump, bu durumda, ‘Bunun adı Endonezya değil Hindistan-Neziya´ diye düzeltirdi bakanını. Dünyadaki kültür ortamının farkında olduğu için Putin karşısında şapkamı çıkarıyorum,' dedi. 

ABD´li LesPaul ise şu yorumda bulundu: 'Trump sorunun ne olduğu anlamazdı bile. Putin ona anlatıncaya kadar. Sonra Trump yine de hiçbir şey anlamazdı.' 

ABD´li ChefsSpecial da, 'Trump bu aptalca cümleye onay verirdi' diye yazdı.

ABD´li ´ddnji´ rumuzlu okur ise Trump´tan çok Putin´e güvendiğini kaydetti.

İngiltereli Fatima Bo, 'Liderin, kendi ülkesi dışında başka ülkelerin kültürü, dini ve ekonomisi hakkında bilgili olması çok hoş. Trump gibi değil' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —