Tarih: 21.03.2016 15:31

Daiş Ortak Bir Tehdittir

Facebook Twitter Linked-in

 

IRNA

Türkiye´yi ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Muhammet Cevat Zarif cumartesi akşamı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu. Zarif, “Türkiye ve İran´ın, bölgesel krizlerin çözülmesinde iş birliği yapması etkili ve faydalıdır.” dedi.

Görüşmede Türkiye´nin İran ile dostluğuna vurgu yapan Zarif, yeni dönemde iki ülke arasında en iyi ilişkilerin kurulmasını istedi.

Görüşmede, “Bizim için Türkiye çok önemli bir komşudur ve İran İslam Cumhuriyetinin üst düzey yetkilileri Türkiye ile ilişkilere özel önem veriyor.” diyen Zarif şunları söyledi: “Bölgenin tüm krizlerinde iki ülkenin iş birliği faydalı ve etkili olabilir. Biz iş birliği yaparak, mezheplerin yakınlaşması konusunda başarılı bir örnek olabiliriz.” dedi.

Görüşmede Türkiye Cumhurbaşkanı da şunları ifade etti: “Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, sadece iki ülkenin menfaatine değil, aynı zamanda bölgede barış ve istikrarın hizmetindedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Batı, İslam dünyasının zafiyetini istiyor ve Türkiye ile İran´ın, bölgede devam eden sorunların çözümüne yönelik görevleri ağırdır. DAİŞ, bizim ve bölge için ortak bir tehdittir ve bölgenin bütün krizlerinin çözümü için İran ile görüşmek bizim için önemlidir.”(İran,İRNA-19.03.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —