• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Dalay Lama: NATO Genel Merkezi´nin Moskova´ya taşınmasını hayal ediyorum

Dalay Lama: NATO Genel Merkezi´nin Moskova´ya taşınmasını hayal ediyorum

NATO Genel Merkezi´nin Moskova´ya taşınmasını hayal ettiğini söyleyen Tibet´in ruhani lideri Dalay Lama, bu adımın Rusya ve ABD halklarını birbirine yaklaştıracağını ifade etti.

 

Kommersant gazetesine verdiği demeçte NATO´nun Genel Merkezi´nin Moskova´ya taşınmasını hayal ettiğini belirten Dalay Lama, bu konudaki görüşlerini şöyle anlattı: 'Rus mentalitesinde, NATO düşman kuvvetlerini sembolize ediyor. Eğer Moskova´da İttifak´ın ofisi bulunursa, herkes psikolojik olarak rahatlar, Rusların ve ABD´lilerin artık birlikte olduğu hissi doğar.' 

´BENİ ABD´YE SOKMAMALARINDAN KORKUYORUM´

Dalay Lama, böyle bir öneriden sonra kendisini ABD´ye sokmamalarından korktuğunu da ifade etti.

´DÜNYADA ÖNEMLİ DEĞİŞİMLER YAŞANIYOR´

Öte yandan Tibet´in ruhani lideri, dünya genelinde önemli değişimlerin yaşandığını kaydetti.

Dalay Lama, 'ABD´ye bakıyorum ve Beyaz Saray´a yönelik çok sayıda eleştiri olduğunu görüyorum. ABD Başkanı Donald Trump´a daha önce destek verenlerin birçoğu bugün Trump´a karşı çıkıyor. Rusya´ya bakıyorum ve yolsuzluğa karşı çıkıldığını ve çeşitli eğilimler görüyorum. Sanırım, Stalin döneminde bu imkansızdı. Sizin istediğiniz kadar hızlı şekilde olmayabilir ancak değişimler yaşanıyor. Rusya´nın iyi bir geleceğe sahip olduğuna inanıyorum. Rusya, Doğu ve Batı arasında gerçek bir köprü görevi görebilir' dedi.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor