• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Darbe Senaryosu Dışarıdan Yazıldı

Darbe Senaryosu Dışarıdan Yazıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe teşebbüsünün ardından Batı ülkeleri hakkında çok sert eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı ülkelerini terörü ve darbecileri desteklemekl

El Medine

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe teşebbüsünün ardından Batı ülkeleri hakkında çok sert eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı ülkelerini terörü ve darbecileri desteklemekle suçladı. Türkiye´nin müttefiki olan ABD ile ilişkiler konusunda şüphelerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarısız darbe teşebbüsünün senaryosunun dışarda yazıldığını belirtti.

Ankara, Washington´dan Gülen´nin iade edilmesi talebini yeniledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı külliyesinden yayımlanan televizyon konuşmasında,” Maalesef Batı ülkeleri terörü ve darbecileri destekliyor. Dün dost zannetiğimiz bugün terör ve darbecilerin yanında duruyor.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan darbenin senaryosunun dışarda hazırlandığını vurguladı.

Türklerin vizeden muaf tutulması ve mültecilerin sayısını azaltmak hususunda Batı´nın sözünü yerine getirmediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu yüksek sesle söylesek bu beyefendiler rahatsız oluyor. Fakat bu ülke onlara bağlı değildir.” ifadesini kullandı.

Öte yandan Alman yetkili makamlarının; kendisinin, destekçilerine canlı yayında seslenmesine izin verilmemesi kararını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı ülkelerinin darbe teşebbüsü ardından başlatılan operasyonları eleştirmelerini reddederek 'Olağanüstü halin tedbirlerine Avrupa da saygı duymalı.' dedi.(Suudi Arabistab,El Medine-03.08.2016)



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor