• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Darüşafaka Müzesi´ne ABD ´den Ödül

Darüşafaka Müzesi´ne ABD ´den Ödül

Abdi İbrahim tarafından 1,5 yıl süren çalışmaların ardından yenilenen Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası Projesi, iletişim sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen “Mercury Mükemmellik Ödülleri”nde bronz ?

 

Edirne Hudut Gazetesi

Proje, dünyada iletişimin oscarları olarak kabul edilen “Mercury Mükemmellik Ödülleri”nde bronz ödüle layık görüldü. Abdi İbrahim tarafından yenilenen Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası, ziyaretçilerden de yoğun ilgi görüyor.

Çağdaş müzecilik anlayışıyla yenilenen ve geçtiğimiz yıl törenle hizmete açılan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası Projesi, bu yıl 26.´sı düzenlenen ve dünyada iletişimin oscarları olarak kabul edilen “Mercury Mükemmellik Ödülleri”nde medya ilişkileri alanında ikinci oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Abdi İbrahim İş Geliştirme Direktörü Elif Elkin, 1912 yılından bu yana yenilikçi ürün ve hizmetleri, cesur ve öncü girişimleriyle, dokunduğu hayatları ve dünyayı iyileştirmek için tutkuyla çalışan bir şirket olarak aldıkları bu ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Elkin, “Hem tıp hem de ülkemiz tarihi açısından çok büyük değere sahip olan bu önemli projenin medya ilişkileri alanında iletişim ödülü alması bizleri çok mutlu etti. Kurumlara, markalara veya müşterilerine önemli, fark yaratan katkılar sağlayan kuruluşları ödüllendiren bu organizasyonda ödül almış olmak hepimiz için gurur kaynağı. Çağdaş müzecilik anlayışıyla yenilediğimiz Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası´na ziyaretçi sayısı da her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıl Darüşşifa´yı 235 bin 437 kişi ziyaret etti. Hedefimiz yaptığımız iletişim çalışmalarıyla daha fazla sayıda insanın bu değeri görmesini sağlamak.” dedi.

Mercury Mükemmellik Ödülleri´ne bu yıl 23 ülkeden bine yakın proje katıldı ve projeler iletişim alanında uzman 66 kişilik bir jüri tarafından tek tek ve titizlikle değerlendirildi. Avrupa Müze Ödülü Müze 2004 yılında Avrupa Konseyi Avrupa Müze Ödülü´nü kazanmıştır. Bu ödül dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden biridir. 2005 yılında ise Hırvatistan´ın Dubrovnik kentinde yapılan “Dünya Ödüllü Müzeler Buluşması´nda” en iyi 2. sunumu gerçekleştirerek kültürümüzün tanıtımına büyük bir katkı daha sağlamıştır. Müze Avrupa Kültür Mirası Birliği tarafından “Mükemmellik Kulübü´ne” kabul edilmiştir. Kültürel Mirastaki En İyiler Mükemmellik Kulübü En İyi Sunum Ödülü Sağlık Müzesi 31 Ekim-03 Kasım 2007 tarihleri arasında Almanya´nın Köln kentinde düzenlenen 'Kültürel Mirastaki En İyiler' ve 'Mükemmellik Kulübü'nün düzenlediği ödüllü müzeler buluşmasında en iyi sunum ödülünü kazanmıştır.(Edirne Hudut Gazetesi,19.02.2016)



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor