Tarih: 17.01.2017 10:12

Davos Toplantıları Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Yılın 51 haftası diğer Alp kasabalarından farklı olmayan Davos, bir hafta ise bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Geleneksel Dünya Ekonomik Forumu yarın İsviçre´nin Davos kasabasında resmen başlıyor.

Kasabayı ziyaret edecek iş ve siyaset dünyasından liderler için kontol noktaları, uçuş kısıtlamaları gibi tedbirler yürürlüğe konmuş durumda. Güvenlik güçleri de yoğun önlemler alıyor. İsviçreli güvenlik yetkilileri, ek güvenlik önlemlerinin maliyetinin 9 milyon doları bulduğunu belirtti.

Dünya Ekonomik Forumu, ekonomik büyümenin artık organizasyonun amacını tam olarak karşılamadığını belirtiyor.

Dün yayınlanan bir raporda Dünya Ekonomik Forumu, “teknolojik değişim ve küreselleşmenin beraberinde getirdiği güvensizlik ve eşitsizliklere daha etkili karşılıklar verilmesi”ne odaklanılması gerektiği mesajını verdi.

Forum´un önemli tavsiyesi, hükümetlerin hayat standartlarında iyileşme sağlamayı temel amaçlarından biri haline getirmeleri yönünde.

Raporda, “birçok ülkenin ekonomik büyümeyi artırma ve aynı zamanda da eşitsizliği azaltma yolunda önemli fırsatları kaçırdığı” belirtilirken, ortalama yaşam süresi, üretim ve yoksulluk oranlarınının öncelikler olması gerektiği savunuldu.

Dünya Ekokonomik Forumu´nun bu yılki toplantılarının kilit konusunu ülkeler ve dünyada eşitsizlik oluşturuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —