Tarih: 18.03.2016 19:03

Davutoğlu AB Zirvesi Öncesi İyimser

Facebook Twitter Linked-in

 

DPA

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, AB ile mülteci krizi zirvesi öncesinde iyimser göründü. Davutoğlu, AB ile Brüksel´de yapılacak müzakereler öncesinde şunları söyledi: “Hem tüm mültecilere yardım etme hem de Türkiye-AB ilişkilerini derinleştirme hedeflerine ulaşacağımıza eminim.' dedi. Davutoğlu, bunun 'kıtamız ve bütün insanlık için iyi bir haber” olduğunu söyledi.

Davutoğlu, cuma sabahı Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve şu sıralar AB Dönem Başkanlığını yürüten Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile buluştu.

Davutoğlu, görüşmeden önce şu cümleleri kurdu: “Mülteci meselesi bizim için, Türkiye için bir pazarlık konusu değil tam tersine hem insanî hem de Avrupa değerleri açısından ele alınacak bir konudur.' Davutoğlu, Türkiye´nin hiçbir önemli destek almadan tek başına Suriye´den 2,7 milyon mülteci kabul ettiğini dile getirdi.

Türkiye, bundan böyle mültecileri Yunan adalarından geri almayı öneriyor. Türkiye´nin aldığı her Suriyeli için yasal yollarla bir Suriyeliyi AB´ye göndermesi planlanıyor. Ankara´daki hükûmet ayrıca Avrupa´ya seyahat edecek Türkler için vize zorunluluğunun kaldırılmasını talep ediyor. Görüşülecek diğer konular ise Türkiye´deki Suriyeli mültecilere dönük mali yardımlar ve AB üyelik müzakerelerinin tekrar canlandırılması.(Almanya,DPA-18.03.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —