Tarih: 18.03.2016 13:41

Davutoğlu: Hedefimiz insani perspektifle mültecilere yardımcı olmak

Facebook Twitter Linked-in

 

Davutoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Bugün buraya tekrar son 4 ay içinde 3. zirve için geldik. Bizim hedefimiz çok açıktır insanı perspektifle mültecilere yardımcı olmak ayrıca Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin derinleşmesi ve sağlam temellere oturtulmasını sağlamak. Ortak hedef için çalışıyoruz. Ümit ederiz inşallah bu temel hedefleri barındıran bir çerçevede, ortak bir zeminde buluşmamız mümkün olur. Bu konuda ümitliyim.'

´PAZARLIK MESELESİ DEĞİL´

Davutoğlu, Türkiye için sığınmacı meselesinin bir pazarlık meselesi değil, uluslararası insani değerler ve Avrupa değerleri çerçevesinde bir mesele olduğunu kaydetti.

Türkiye´nin herhangi önemli bir yardım almaksızın 2.7 milyon Suriyeli sığınmacıyı misafir ettiğini anımsatan Davutoğlu,'Aynı zamanda şunu vurgulamak isterim ki Türkiye, insani perspektif çerçevesindeki bu politikasına devam edecektir. Elbetteki AB ve Türkiye, özellikle Suriyeli mültecilere yardım etme, kıtamızda yeni bir geleceğe ulaşmak konusunda aynı amaç ve hedefe sahip' diye konuştu.

´HEDEFİMİZE ERİŞECEĞİZ´

Davutoğlu, Avrupa liderleriyle değerlendirmelerine devam edeceklerini bildirerek, 'Eminim ve umuyorum ki tüm sığınmacılara yardım etmenin yanı sıra Türkiye-AB ilişkilerini derinleştirme hedefimize erişeceğiz. Bu hem kıtamız hem de insanlık için iyi bir haber olacaktır' dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —