Tarih: 30.11.2015 16:51

Davutoğlu: MİT TIR´larında hedef üçümüzdük

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, dün Belçika´nın başkenti Brüksel´deki Türkiye-AB zirvesine giderken gazetecilere verdiği demeçlerde, Suriye sınırında düşürülen Rus uçağını, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi´nin öldürülmesini ve MİT TIR´larıyla ilgili soruşturmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

´TÜRKİYE´DE BAŞBAKAN OLMANIN KADERİ´
Hürriyet´ten İsmet Berkan´ın haberine göre, Türkiye´nin idare bakımından zor bir ülke olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Her an bir olayla karşılaşabiliyorsunuz. Hükümet listesini konuşacağımız sabah uyandığımda Genelkurmay Başkanı aradı. Bu, her şeyi ikinci sıraya iten bir gündem var demektir. Hükümet kuracağım ki krizi yöneteceğim. Hükümet olmanın ağır sorumluluğunu hepimize gösteriyor. Arkasından AB zirvesine gidiyoruz, hem Tahir Elçi´nin ölümü hem gazeteci tutuklamaları bir anda gündeme geliyor. Bu da Türkiye´de başbakan olmanın kaderi” ifadelerini kullandı.

´RUSYA´NIN HİSSETTİKLERİNİ ANLIYORUZ, ONLAR DA BİZİM HASSASİYETİMİZİ ANLASIN´
Rus Su-24 uçağının 24 Kasım sabahı Suriye sınırında düşürülmesiyle ilgili olarak da tarafların soğukkanlı kalması halinde krizin kontrol edilebileceğini söyleyen Davutoğlu, “Rusya´nın pilotunu kaybetmesi nedeniyle hissettiklerini anlıyoruz ama onların da bizim sınırlarımızı koruma hassasiyetimizi anlaması lazım” dedi.

´ZORUNLU HALLER DIŞINDA TUTUKSUZ YARGILAMA DAHA DOĞRU´
Öte yandan Hatay ve Adana´da Ocak 2014´te durdurulan MİT TIR´ları ve bu TIR´ları haberleştiren Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül´ün tutuklanmasını yorumlayan Davutoğlu, bir kez daha ‘devlet sırrı´ vurgusu yaptı. “Bu kadar kriz yaşanırken devlet tedbir almak zorunda. Aldığınız bu tedbirler saptırılarak ve kurallar da aşılarak yalan yanlış yorumlarla devleti zora sokacak şekilde devlet sırları yayınlanırsa bu suçtur. Dönüp yargının her adımında hükümeti suçlamak da doğru değil” diyen Davutoğlu, esas olanın ise tutuksuz yargılanma olduğunu söyledi: “Zorunlu haller dışında tutuksuz yargılama gibi bir yol belirlenmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. Ama biz böyle bir yönlendirme içine girmeyiz.”

´TAHİR ELÇİ´NİN ASLİ FAİLİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR´
Bu arada Davutoğlu, Elçi´nin öldürülmesiyle ilgili olarak da “Bir çapraz ateş içinde kalmak mı, bilinçli olarak o sırada kargaşadan istifade etmek isteyen bir provokatörün atışı mı, tespit edilecek. Burada asli fail terör örgütüdür” dedi. Davutoğlu, kargaşa yaşanmamış olsa ‘ne ateş etme ihtimali olacağını ne de birinin öldürülmesi olayının yaşanacağını´ savundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —