Davutoğlu: YPG, PYD kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değil
Başbakan Ahmet Davutoğlu, PYD´nin Suriye Kürtlerinin temsilcisi olmadığını iddia ederek, 'PYD özellikle Rusya-Türkiye arasında yaşanan gerilimden sonra, Rusya´nın bölgesel planlarının lejyoneri, paralı askeri haline gelerek, Türkiye´ye
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, dünya Suriye´de yaşananları görmese, ses çıkarmadan bir kenara çekilerek izlese bile Türkiye´nin bir kenardan yaşananları sessizce izleyemeyeceğini söyledi.
´TÜRKİYE´Yİ TEHDİT EDECEK BİR HALE DÖNÜŞTÜ´
Suriye´deki gelişmelerin hem büyük bir insanlık trajedisine hem de Türkiye´nin ulusal güvenliğini doğrudan tehdit edecek bir hale dönüştüğünü söyleyen Davutoğlu, Rusya´nın IŞİD ile mücadele kılıfı altında IŞİD dışında kalan bütün muhalif gruplara müdahale ettiğini öne sürdü. Davutoğlu, muhaliflerden kimi kastettiğini ise, belirtmedi.
´RUSYA AKILLI BOMBA KULLANMIYOR´ İDDİASI
Davutoğlu, Rus uçaklarının akıllı bomba kullanmadığını, uçakların bombalarla yüklendikten sonra ellerindeki bütün bombayı tükettiklerini, nereye bomba attıklarını hesap etmediklerini öne sürerek, sadece dün küçük bir kasaba olan Azez´e Rus uçaklarının 200 sorti yaptığını kaydetti. Rusya´nın Suriye´nin daveti üzerine gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonları hakkında bir yenisini daha ekleyen Davutoğlu, 'Niye atıyorlar biliyor musunuz? Çünkü ellerinde envanterdeki süresi dolmuş bombaları tüketmeye çalışıyorlar. Bu kadar alçakça plan içindeler. Mühimmat konusunda en önemli problemlerden biri, süresi geçmekte olan mühimmatın tüketilmesi' dedi. Davutoğlu, Rusya´nın bomba envanterine ilişkin bilgileri nasıl öğrendiğine ilişkin bir açıklama yapmadı.
´RUSYA ULUSLARARASI TOPLUMDAN MEŞRUİYET SAĞLADI´
Rusya´nın Suriye´deki operasyonlarının uluslararası meşruiyetinin bulunduğunun altını çizen Davutoğlu, 'Rusya ve Esad, PYD´yi kullanarak Suriye´nin kuzeyinde etnik yapıyı değiştirmek ve Halep´i devlet yanlısı yanlısı unsurların hakim olduğu bir demografiye kavuşturmak üzere binlerce insanı yerinden yurdundan koparıyor. DAEŞ ile mücadele bahanesiyle uluslararası toplumdan meşruiyet sağlayan Rusya ve PYD, DAEŞ´e tek bir saldırı gerçekleştirmeden sadece ve sadece Esad rejimine muhalif gruplara saldırarak Esad rejimini güçlendirme hedefi güdüyorlar' iddialarını yineledi.
Başbakan Davutoğlu, PYD´nin, Rusya´nın hava desteğiyle Minak Havaalanını ele geçirdikten sonra Türkiye sınırına çok yakın noktadaki Azez´e saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, 'Bu çerçevede Türkiye´ye dönük yeni bir mülteci akınına mahal vermemek, mültecilerin güvenli şekilde bulundukları yerde kalmalarını temin etmek üzere cumartesi gününden itibaren Esad rejimi ve onun uşağı, onun piyonu, Rusya´nın piyonu olan PYD´ye yönelik hedeflere, angajman kuralları çerçevesinde mukabelede bulunuyoruz, mukabelede bulunmaya devam edeceğiz' dedi.
´PYD RUSYA´NIN LEJYONERİ´
PYD´nin Suriye Kürtlerinin temsilcisi olmadığını iddia eden Davutoğlu, 'PYD özellikle Rusya-Türkiye arasında yaşanan gerilimden sonra, Rusya´nın bölgesel planlarının lejyoneri, paralı askeri haline gelerek, Türkiye´ye zarar vermeyi öncelik haline getirmiş durumda. YPG, PYD kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değil, Suriye´nin temsilcisi değil, Rusya´nın lejyoner, paralı askerleridir.'
DAVUTOĞLU´NDAN BAYKAL´A DESTEK
Dün akşam CNN Türk´te konuşan eski CHP Deniz Baykal, 'Azez-Halep hattını açık tutmak için bombalanmasını doğru buluyorum' demişti. Davutoğlu´ndan Deniz Baykal´a destek geldi: 'Sayın Baykal, Türkiye´nin aldığı tedbirlerin meşru ve gerekli olduğunu açıkça ifade etti. Sayın Kılıçdaroğlu ise laf kalabalığı yaparak, üste çıkma kurnazlığı yaparak, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu durum karşısında ciddi ve tutarlı bir tutum takınamadı.'
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
