• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Davutoğlu`ndan Ani Dostluk Atağı

Davutoğlu`ndan Ani Dostluk Atağı

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “Yunanistan’ın ekonomik krizi aşması için elimizden ne geliyorsa, turizm ve ticaret alanlarında ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız.” açıklamasında bulundu. Ahmet Davutoğlu salı günü yaptığı

 

İn.gr

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “Yunanistan’ın ekonomik krizi aşması için elimizden ne geliyorsa, turizm ve ticaret alanlarında ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız.” açıklamasında bulundu. Türk Enerji Bakanı da daha önce benzer bir açıklama yapmıştı.

Türkiye’de Yunanistan konusundaki tartışma, Kürt yanlısı Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilinin “Türkiye’nin, Yunanistan’a IMF’ye ödemesi için 1,6 milyar avro borç vermesiyle ilgili” açıklamasından dolayı başladı.

Ahmet Davutoğlu salı günü yaptığı açıklamada, “Biz Yunanistan’ın güçlü olmasını isteriz. Ege’nin barış gölü olmasını isteriz. Kıbrıs sorununun çözülmesini isteriz. Bunun için Türkiye, her türlü iş birliği teklifine olumlu yaklaşacaktır.” dedi.

Türk Başbakan açıklamasına şöyle devam etti: “Bu çerçevede de Yunanistan’ın ekonomik sorunları karşısında birlikte atabileceğimiz adımları, karışlıklı oturup konuşmak üzere daha önce planladığımız iş birliği konseyi için Yunanistan’a gideceğiz.”

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü pazartesi günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye, Yunanistan’ın ödemesi gereken 1,6 milyar avroluk borcu üstlenebilir. Böylece Yunan halkının dostluğunu, Ege`nin barış denizi hâline gelme imkânını elde edecektir. Türkiye`nin 2013`te uluslararası kurumlara yaptığı insani yardım tutarı 1,9 milyar dolardır. Türkiye`nin kaynakları Yunanistan`a bu yardımı yapmaya yeter. Sıfır faizli borç olarak da bu desteği Yunanistan`a sunabilir.'

Türk Enerji Bakanı Nihat Zeybekçi salı günü, bu açıklamayla ilgili olarak sorulan bir soruya cevaben, “Resmî bir talep olursa bunu değerlendiririz.” dedi. (Yunanistan, İn.gr - 30 Haziran 2015)

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor