• BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00

Davutoğlu: Yargıda darbe yapmaya kalktılar

Davutoğlu: Yargıda darbe yapmaya kalktılar

Başbakan Davutoğlu, 'paralel yapı' soruşturmasındaki tahliye kararının hükümsüz sayılmasıyla ilgili olarak, 'Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Niye bunu yapıyorlar? Paralel olarak biz buradayız diyorlar. Devlet ve millet olarak

 

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Gümüşhane mitinginde halka seslendi.

'Paralel yapı' soruşturmasındaki tahliye kararının hükümsüz sayılmasıyla ilgili açıklama yapan Davutoğlu, kararı 'yargıda darbe girişimi' diye niteledi.

Yargıda şu veya bu örgütlenmenin Türk adaletini teslim almasına hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

'Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Asliye Hukuk Mahkemesi yetkili olmadığı halde yasaların tümüyle dışına çıkarak, haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz, hala şunu demeye çalışıyorlar, `paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz`. Ben de onlara Gümüşhane`den sesleniyorum. Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız, meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya`dan gelen talimatlarla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız. Bu memleket sahipsiz değil.'

`TALİMATLARIN KAYITLARI VAR`

Davutoğlu, 'Bir hafta önce Pensilvanya`dan bir talimat aldılar. Şimdi kayıtları var bizde. `Hapishaneden çıkartılsınlar` gibi bir talimat. İşte biz bunun için yurt dışından talimatlarla yargıyı yönetmeye kalkan, yönlendirmeye kalkanlara karşı, `her zaman yargının tam bağımsızlığı, tam tarafsızlığı` dedik. Birileri bizi yanlış anladı. Geçmişte yargı üzerinden birçok kumpası yapan bu çete, seçimlere giderken hala `buradayız` demenin çabası içerinde. Hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Yargıda şu veya bu örgütlenmenin Türk adaletini teslim almasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz' ifadesini kullandı.



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor