• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Demokrasi Ve Şehitler Mitingi

Demokrasi Ve Şehitler Mitingi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazar günü 15 Temmuz´daki başarısız darbenin ardından İstanbul´da düzenlenen devasa mitingte yaptığı konuşmada, Türkiye´nin hükümeti devirmeye çalışan tüm güçlerle mücadelesini sürdüreceğin

AP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazar günü 15 Temmuz´daki başarısız darbenin ardından İstanbul´da düzenlenen devasa mitingte yaptığı konuşmada, Türkiye´nin hükümeti devirmeye çalışan tüm güçlerle mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

İstanbul´un Avrupa yakasında Marmara Denizi kıyısındaki Yenikapı miting alanı Türk bayrağının renkleri olan kırmızı ve beyaza boyandı. Mitinge katılanların sayısı konusunda resmi bir rakam verilmedi ancak Türk basını mitinge milyonlarca kişinin katıldığını duyurdu. Etkinlikte kalabalık o kadar büyüktü ki insanlar çevre sokaklara yayıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, coşkulu kalabalığa, 'Devlet ve millet olarak 15 Temmuz darbe girişimini çok iyi analiz etmeliyiz. Sadece bu ihanete karışanları değil, bunun arkasındakileri de onları bu eyleme iten amaçları da çok iyi değerlendirmemiz gerek.' dedi. 

´´Demokrasi ve Şehitler Mitingi' başarısız darbe girişiminin ardından Türk birliğini temsilen partiler arası bir etkinlik olarak ilan edildi.

Cumhrubaşkanı Erdoğan, 'Dayanışma yolumuza devam edeceğiz. Birbirimizi makam veya mevki için değil Allah için seveceğiz.' dedi. 

Mitinge dini liderler ve alana eşi Emine ile birlikte bir helikopterle gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yanında oturan, Türkiye´nin üç muhalefet partisinden ikisinin lideri de katıldı. Kürt yanlısı Halkların Demokratik Partisi (HDP) mitinge davet edilmedi.

Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, '15 Temmuz uzlaşmamızın yolunu açmıştır. 15 Temmuz´dan sonra artık yeni bir Türkiye var. Bu güce, bu yakınlaşma kültürüne ivme katabilirsek çocuklarımıza büyük bir Türkiye bırakabiliriz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '15 Temmuz dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırılara karşı değil askeri saldırılara karşı da güçlü olduğunu gösterdi. Ülkenin yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını ortaya koydu. Aynı gece Türkiye´nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturup bekleyen düşmanlarımız ise bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyandılar.' dedi.

Baskıların kapsamı Avrupa ülkeleri ve insan hakları örgütlerini alarma geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan eleştirileri reddetti ve Batı´dan destek alamamaktan şikayet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca ABD´den Gülen´i iade etmesini istedi. Washington, din adamının söz konusu girişime dahiliyeti konusunda kanıta ihtiyacı olduğunu ve iade sürecinin işlemesi gerektiği gibi işlemesine izin verilmesi gerektiğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gülen´in yandaşları ülkemize karşı tehdidin görünür araçlarıdır. Biliyoruz ki bu oyun, bu senaryo onların boylarını çok aşar. Elbette bu örgütü tüm mensuplarıyla ortaya çıkarmak ve hukuk dairesinde imha etmek mecburiyetindeyiz. Ama sadece bununla yetinirsek devlet ve millet olarak bünyemizi benzer virüslere karşı savunma noktasında zayıf bırakmış oluruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis´in kabul etmesi halinde idam cezasını onayacağını yineledi. 

Hükümet 15 Temmuz´dan bu yana 81 ilde darbe karşıtı mitingler düzenliyor. Pazar günkü miting sonuncusu olacaktı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan son mitingin çarşamba günü yapılacağını belirtti.(ABD,AP-08.08.2016)



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor