• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Demokrasi Zaferi İçin Görkemli Miting

Demokrasi Zaferi İçin Görkemli Miting

İstanbul´da pazar günü, Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayesi altında birkaç milyon Türk vatandaşının katıldığı Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlendi.

Faktor

İstanbul´da pazar günü, Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayesi altında birkaç milyon Türk vatandaşının katıldığı Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlendi. Bu eylemle, “demokrasi nöbetleri” daha doğrusu yeni bir darbeyi engelleme amacıyla Türk kent meydanlarında bekleyen vatandaşların mitingleri de son buluyor.

Yoğun sıcağa rağmen, vatandaşlar üç ile beş milyon arasında kişi kapasiteli İstanbul´un Yenikapı semtindeki toplanma alanını doldurdu. Liderlerin halka seslendiği sahnenin yakınında, terör örgütü FETÖ´nün 15 Temmuz´da düzenlediği darbe girişimi kurbanlarına atfen büyük bir afiş asıldı.

Pazar günkü mitinge, Türkiye Başbakanı ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Binali Yıldırım ve muhalefet parti başkanları, Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Devlet Bahçeli ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez birlikte katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Türkiye Cumhuriyeti´nin milli marşı da çalınarak miting resmi olarak başlamış oldu. Kur´an-ı Kerim´den ayetler okundu, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de dua okudu.

Toplananlara sırayla Bahçeli, Kılıçdaroğlu, Yıldırım ve en sonunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan seslendi.

Mitinge gelen herkes yüksek güvenlik önlemleri arasında detaylı aramadan geçti.(Bosna Hersek,Faktor-08.08.2016)

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor