Tarih: 19.06.2015 13:35

Dempsey: Esad artık savunmaya geçti

Facebook Twitter Linked-in

 

Martin Dempsey, Temsilciler Meclisi`nde, ABD`nin Ortadoğu`daki stratejisi üzerine düzenlenen oturumda konuştu.

Suriye`deki gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan Dempsey, Devlet Başkanı Beşar Esad`ın `gücünü kaybettiği` yorumunda bulunarak, artık savunmaya geçtiğini iddia etti.

Dempsey, bölgeye yaptığı son ziyarette, 'yakın gelecekte, rejimin savunmaya çekileceği ve Alevi, Şii ve bazı azınlık grupları korumayı sınırlandıracağı' yönünde fikir edindiğini aktardı.

`EĞİTECEK MUHALİF BULAMIYORUZ`

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da Suriyeli muhaliflere yönelik eğit-donat programının sorulması üzerine, 'Onlar için yeterince eğitim tesisi ve benzeri yerlerimiz var, ancak şu anda oraları dolduracak düzeyde kişi bulunmuyor' dedi.

Dempsey de Suriyeli muhaliflerin eğitilmesinin Iraklılarınkinden daha zor olduğunun altını çizerek, bu noktada sahada `güvenilir bir partner bulmanın` önemine işaret etti. Eğitilecek `ılımlı muhaliflere` komuta-kontrol, lojistik, istihbarat ve yakından hava destekleri verilmesi konusunu değerlendirdiklerini, ancak eğitilen muhaliflerin nereye konuşlandırılacağında karar kılınamadığı için bu desteklere ilişkin bir sonuca varılamadığını ifade etti.

Dempsey, 'Silah altına alma ve eğitme konusunda bazı zorluklar yaşadık. Bunların üstesinde gelmeye çalışıyoruz. Bu noktadaki kararlarımızı önümüzdeki birkaç ay içinde vereceğiz' diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —