• BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

´Denedik ama Rusya´yı internetten bütünüyle koparamadık´

´Denedik ama Rusya´yı internetten bütünüyle koparamadık´

Rusya İletişim Bakanlığı ile ülkenin radyo-televizyon denetim kurulu olan Roskomnadzor´un, Rusya´nın uluslararası internet ağından koparılması hâlinde olabilecekleri gözlemlemek için bir deney gerçekleştirdiği belirtildi.

 

Rus internet sağlayıcı Er-telekom´un genel müdürü Andrey Semerikov düzenlediği bir basın toplantısında, İletişim Bakanlığı ile Roskomnadzor´un geçen ilkbaharda ülkenin uluslararası internet ağından tecrit edilmesi durumunda neler olacağını öğrenmek için bir deney yaptığını söyledi.

RBK gazetesinin haberine göre Semerikov, deney sonucunda da kontrolü devlette olmayan küçük internet sağlayıcılar nedeniyle internet üzerindeki bilgi akışının tamamen durmadığını gördüklerini belirtti.

Bu arada Roskomnadzor Sözcüsü Vadim Ampelonskiy, Semerikov´un sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve bu şekilde de haber hakkında bir yorum yapmanın ´anlamsız´ olduğunu söyledi. Deneyi İletişim Bakanlığı da doğrulamadı.

HAZİRANDA DENEY YAPILMIŞTI

Diğer taraftan İletişim Bakanlığı Haziran 2014´te Rusya´nın yaptırımlar sonucunda uluslararası internet ağından tecrit edilmesi durumunda olacakları hesaplamak bir deney yapmıştı.

´RUNET´İ GÜÇLENDİRECEĞİZ´

İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov da deney sonucunda ülkenin ulusal internet ağı Runet´in dış etkenlere karşı güvenliğini artırmak için bazı önlemler alacaklarını duyurmuştu. Nikiforov, ülkenin üç güvenlik servisi FSB ile birlikte benzer deneyler yapmayı sürdüreceklerini de söylemişti.

 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor