´Depresyon Tedavisine Erişim Zor´
Yeni bir araştırmaya göre depresyon geçiren Amerikalılar, ihtiyaçları olan tıbbi yardımı ya almıyor ya da gereken düzeyde tedavi olmuyor.
Yeni bir araştırmaya göre depresyon geçiren Amerikalılar, ihtiyaçları olan tıbbi yardımı ya almıyor ya da gereken düzeyde tedavi olmuyor.
Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi ve Pennsylvania Üniversitesi´nden uzmanlar, depresyonda olan Amerikalılar´ın sadece üçte birinden azının tedavi gördüğünü bildiriyor.
Bu iki üniversitenin ortak araştırmasına göre, tedavi görenler arasında şiddetli depresyon geçirenlerin sadece yarısından azı, akıl sağlığı uzmanlarından yardım alıyor.
Depresyonun belirtilerinden bazıları kederli ruh hali, enerji kaybı, gündelik faaliyetlere karşı isteksizlik, uyku düzeni bozukluğu, anksiyete, iştahsızlık ve intihar etme düşüncesi.
Columbia Üniversitesi Psikiyatri Bölümü´nden Profesör Doktor Mark Olfson, depresyon tedavisinin, hastaların kişisel ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini söylüyor. Bunun için de depresyonun seviyesini belirlemek şart.
Her hasta için özel olarak belirlenecek tedavi seviyesi, ne aşırı yoğun ne de yetersiz olmalı. Depresyon taramasının hastalığın ağırlığı hakkında uzmanlara yüzeysel bir tablo sunduğunu belirten uzmanlar, yine de taramaların gereken durumlarda daha da yoğunlaştırılmasından yana.
Araştırmacılar, 2012 ve 2013 yıllarında 46 bin yetişkinin katılımıyla yapılan ulusal anketten elde edilen verileri inceledi. Depresyon ya da ağır bunalım geçiren hastaların gösterdiği belirtilere odaklanan uzmanlar, tedavi süresince bu yetişkinlere ilaç mı yoksa psikoterapi mi uygulandığını gözden geçirdi.
Kişilerin yaşı, cinsiyeti, ırkı, eğitim seviyesi, evlilik durumu, gelir seviyesi ve sağlık sigortaları olup olmadığı da dikkate alındı.
Anketi yanıtlayanların sadece yüzde 8‘inde depresyon olduğu ortaya çıkarken bir diğer yüzde 8‘lik kesim, depresyon tedavisi gördüklerini söyledi. Araştırmaya göre depresyonda oldukları ortaya çıkan katılımcılar arasında kadınlar, beyazlar, özel sağlık sigortası sahipleri ve üniversite mezunları, tedavi görme olasılığı en yüksek olan grup.
Ağır bunalım geçirenler arasındaysa genç yetişkinlerin ilaç ve psikoterapi alma olasılığının, daha yaşlı olan kişilere göre dört kat fazla olduğu ortaya çıktı. Üniversite eğitimi olanların tedavi görme olasılığı ise diğerlerine göre iki kat daha yüksek.
Son birkaç yıldır antidepresan kullanımının artmasına rağmen depresyon tedavisine erişim, hala zor. Doktorlar esas sorunun, depresyon geçiren hastaları, ihtiyaçları olan tedavi seviyesiyle eşleştirmek olduğunun altını çiziyor.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
