Tarih: 14.01.2018 18:27

Der Spiegel´in genel yayın yönetmeninin Twitter hesabı hacklendi: Türkiye ve Erdoğan´dan özür diliyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

DW Türkçe´nin aktardığına göre sabitlenen tweet´te 'Bugüne dek yapmış olduğumuz haberlerden ötürü Türkiye Devleti ve Recep Tayyip Erdoğan´dan özür diliyoruz! (Aufgrund der schlechten Nachrichten, die wir bisher über die Türkei und Recep Tayyip Erdogan berichtet und veröffentlicht haben, möchten wir uns entschuldigen)' mesajı yer alıyordu.

Brinkbäumer´in Twitter kullanıcı adı da @BrinkbaeumerTR olarak değiştirildi.

Kısa bir süre sonra Brinkbäumer´in Twitter hesabına erişilememeye başlandı.

​Der Spiegel´in resmi Twitter hesabı üzerinden TSİ 03.53´te 'Baş editörümüz Klaus Brinkbäumer´in Twitter hesabı hacklendi. Erdoğan ile ilgili son paylaşılan tweet ve fotoğraf kendisine ait değildir. Konuyla ilgileniyoruz' tweet´i paylaşıldı.

​Der Spiegel yaklaşık yarım saat sonra ise 'Hesabı temizledik ve yeniden kontrol altına aldık. Attığınız bilgilendirme mesajları için çok teşekkür ederiz. İyi geceler' tweeti´ni paylaştı.

​Gezi protestoları sırasında Der Spiegel dergisi 24 Haziran 2013´te yayınlanan baskısının kapak konusunu hem Türkçe hem de Almanca sunmuş, sayının kapağında ‘Beugt euch nicht / Boyun eğme´ başlığı yer almıştı.

O dönemde dergini genel yayın yönetmen yardımcılığını yapan Brinkbäumer, yayınladığı basın bildirisinde, 'Tabii ki Almanya´da yaşayan yaklaşık 3 milyon Türk´ün Almanca bilgisinin eksik olduğuna inanmıyoruz. Biz sadece Türkiye´deki olayların Alman, Türk, Avrupalı herkesi ilgilendirdiği sinyalini vermek istiyoruz' açıklamasını yapmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —