• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Dewinter: Batı medyası Suriye konusunda yalan söylüyor

Dewinter: Batı medyası Suriye konusunda yalan söylüyor

Belçikalı siyasetçi ve sağcı Flaman Menfaati Partisi liderlerinden Filip Dewinter, Suriye ziyareti sırasında Batı medyasının bu ülkedeki duruma ilişkin gerçekleri çarpıttığına kanaat getirdiğini açıkladı.

 

Sputnik´e konuşan Dewinter, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile gerçekleşen görüşmeler sırasında, Avrupa Birliği´nin yaptırımlarını, Astana´daki görüşmeyi, Cenevre´deki görüşmelerin geleceğini, Halep zaferinden sonra cephelerdeki durumu ve Suriye´de savaşan yabancı teröristler sorununu ele aldıklarını anlattı. 

Dewinter, 'Suriye´de, IŞİD saflarında 650 Belçikalı militan savaşıyor. Belçika hükümetinin yardımıyla bu sorunu nasıl çözebileceğimizi konuştuk' dedi.

BATI MEDYASI YALAN HABER YAPIYOR

Avrupa medyasının Suriye Esad´ın sağlık sorunu yaşadığı yönünde haberler yaptığını hatırlatan Belçikalı siyasetçi, bunun gerçek olmadığını gördüklerini anlattı: 'Medyamızdan, Esad´ın kalp krizi geçirdiğini, kalp hastası olduğunu biliyorduk. Bir saat önce görüşmemiz bitti. Görüşme 1.5 saat sürdü. Çok iyi görünüyordu, zindeydi ve tamamen sağlıklı görünüyordu. Bu neden şunu net bir şekilde söylüyorum, tüm bu haberler yalandı' diye konuştu.

Dewinter ayrıca Suriye halkına insani yardım ulaştıran Rusya´nın eylemlerini takdir etti.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor