Die Zeit: Trump, Suriye saldırısından sonra tecrit edilmiş durumda kalabilir

Die Zeit: Trump, Suriye saldırısından sonra tecrit edilmiş durumda kalabilir

Alman Die Zeit gazetesi, ABD´nin Suriye´nin hava üssüne düzenlediği saldırının arkasında strateji değil, ABD Başkanı Donald Trump´ın ülke içindeki siyasi başarısızlıklarını telafi etme arzusu olduğunu yazdı.

 

Die Zeit yazarı, Suriye´nin İdlib bölgesindeki Han Şeyhun kasabasındaki kimyasal saldırının Suriyeli askerler tarafından yapıldığına dair kanıtların olmadığını hatırlatarak, saldırının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın yönetimindeki ordu tarafından düzenlendiğine dair iddiaların sözlerine pek güvenilemeyecek ABD´li generaller tarafından ortaya atıldığını kaydetti.

Han Şeyhun olayının BM çatısı altındaki heyet tarafından soruşturulacağı belirtilen makalede ayrıca Suriye´nin Şayrat Hava Üssü´ne düzenlenen saldırı ile uluslararası hukuk normlarının çiğnenmiş olduğuna vurgu yapıldı.

‘TRUMP´IN BİR STRATEJİSİ YOK, İÇ SİYASİ BAŞARISIZLIKLARINI TELAFİ ETME ARZUSUNDA´

Trump´ın bir stratejisi olmadığını öne süren makalede, ABD başkanının iç siyasette kayda değer başarılara imza atamadığı ve bu durumun Trump´ın kendisini dış siyaset alanında öne çıkarma arzusunu açıkladığı ifade edildi. Die Zeit yazarı, 'Bu durum (ABD başkanı Donald Trump´ı) kendi hatalarından dikkatlerin farklı yöne çekilmesini, halefinin karşısında üstünlük kazanmasını ‘Moskova´nın kuklası´ yaftasından kurtulmasını, ayrıca amatör bir siyasetçiden ciddi bir devlet adamına dönüştüğü izlenimi kazandırmasını sağladı' ifadelerini kullandı. 

Gazete, Trump´ın Rusya, Çin ve Kuzey Kore´ye daha kötü şeyler bekleyebilecekleri konusunda net bir sinyal yolladığını, ancak Moskova´nın Suriye rotasından sapma ihtimalinin çok düşük olduğunu, Çin´in Pyongyang´a büyük baskı uygulamayacağını ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un nükleer silahlardan vazgeçmeyeceğini öne sürdü.

Die Zeit yazarı, 'Trump´ın kendini tecrit ettmiş olacağından korkarım' ifadelerine yer verdi.



Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.

Türkiye

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Özcan ÜNLÜ

Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.

Dünya

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Yükleniyor