• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Die Zeit: Trump, Suriye saldırısından sonra tecrit edilmiş durumda kalabilir

Die Zeit: Trump, Suriye saldırısından sonra tecrit edilmiş durumda kalabilir

Alman Die Zeit gazetesi, ABD´nin Suriye´nin hava üssüne düzenlediği saldırının arkasında strateji değil, ABD Başkanı Donald Trump´ın ülke içindeki siyasi başarısızlıklarını telafi etme arzusu olduğunu yazdı.

 

Die Zeit yazarı, Suriye´nin İdlib bölgesindeki Han Şeyhun kasabasındaki kimyasal saldırının Suriyeli askerler tarafından yapıldığına dair kanıtların olmadığını hatırlatarak, saldırının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın yönetimindeki ordu tarafından düzenlendiğine dair iddiaların sözlerine pek güvenilemeyecek ABD´li generaller tarafından ortaya atıldığını kaydetti.

Han Şeyhun olayının BM çatısı altındaki heyet tarafından soruşturulacağı belirtilen makalede ayrıca Suriye´nin Şayrat Hava Üssü´ne düzenlenen saldırı ile uluslararası hukuk normlarının çiğnenmiş olduğuna vurgu yapıldı.

‘TRUMP´IN BİR STRATEJİSİ YOK, İÇ SİYASİ BAŞARISIZLIKLARINI TELAFİ ETME ARZUSUNDA´

Trump´ın bir stratejisi olmadığını öne süren makalede, ABD başkanının iç siyasette kayda değer başarılara imza atamadığı ve bu durumun Trump´ın kendisini dış siyaset alanında öne çıkarma arzusunu açıkladığı ifade edildi. Die Zeit yazarı, 'Bu durum (ABD başkanı Donald Trump´ı) kendi hatalarından dikkatlerin farklı yöne çekilmesini, halefinin karşısında üstünlük kazanmasını ‘Moskova´nın kuklası´ yaftasından kurtulmasını, ayrıca amatör bir siyasetçiden ciddi bir devlet adamına dönüştüğü izlenimi kazandırmasını sağladı' ifadelerini kullandı. 

Gazete, Trump´ın Rusya, Çin ve Kuzey Kore´ye daha kötü şeyler bekleyebilecekleri konusunda net bir sinyal yolladığını, ancak Moskova´nın Suriye rotasından sapma ihtimalinin çok düşük olduğunu, Çin´in Pyongyang´a büyük baskı uygulamayacağını ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un nükleer silahlardan vazgeçmeyeceğini öne sürdü.

Die Zeit yazarı, 'Trump´ın kendini tecrit ettmiş olacağından korkarım' ifadelerine yer verdi.



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor