• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Dışişleri Bakanlığı: Gemideki silahlar Beyrut´a gidiyordu

Dışişleri Bakanlığı: Gemideki silahlar Beyrut´a gidiyordu

Türkiye´den Libya´ya giden Bolivya bandralı gemide evraksız silah yakalandığına yönündeki haberlere ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç´ten açıklama geldi. Bilgiç, silahların Beyrut´a götürüldüğünü belirtti.

 

Bilgiç, Yunanistan resmi haber ajansı ANA-MPA´da ‘Girit açıklarında silah yüklü gemi´ başlığıyla yayınlanan haberleri değerlendirdi.

Geminin sahibi olan şirketin de Yunanistan´ın Pire kentinde kayıtlı olduğunu belirten Bilgiç, ilgili makamlar tarafından yapılan araştırmadan, geminin KKTC´nin Gazimağusa limanın ardından 25 Ağustos´ta İskenderun limanına geldiğinin ve 29 Ağustos günü buradan ayrıldığının anlaşıldığını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, müteakip uğrak limanlarını Misurata, Tobruk ve Beyrut olarak bildiren ve önceki uğrak yerlerinden İskenderiye´de evvelce 12 konteyner yüklenmiş bulunan gemiye, İskenderun limanında da bir treyler ve iki konteyner yüklendiğine işaret etti.

'Gümrük beyannamesinde gemiye Libya´ya yönelik çimento karıştırıcı aracın yanı sıra, Beyrut limanında teslim edilmek üzere Sudan polis teşkilatına yasal olarak ihracat izni verilmiş 492 bin tabanca mermisi ile Lübnan´a ihraç olunan 4 bin 900 yivsiz av tüfeği ile hasır komodin cinsi eşyanın yüklendiği anlaşılmaktadır. İhracı Milli Savunma Bakanlığı´nın ön iznine tabi olan silahlar kapsamında olmayıp, anılan ülkelere ihracı tamamen yasal çerçevede gerçekleştirilmektedir' diyen Bilgiç, Yunan makamlarından talep gelmesi halinde bir dizi tedbirin alınabileceğini belirtti.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor