• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Dodik: Balkanlar´daki terörü görmezden gelen Batı, Avrupa´daki saldırılardan korkuyor

Dodik: Balkanlar´daki terörü görmezden gelen Batı, Avrupa´daki saldırılardan korkuyor

Avrupa´daki terör olaylarını değerlendiren Bosna Hersek Federayonu´nda yer alan Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, Balkanlar´daki terörü görmezden gelen uluslararası kamuoyunun Avrupa´daki saldırılardan korktuğunu ifade etti.

 

Sputnik´e konuşan Dodik, 'Batı Avrupa´nın kötülükleri küçümseme eğilimi var. Gerçekten kötü bir şey yaşandığında, Batılılar bunun münferit bir saldırı olduğunu söyleyip en kısa sürede unutuyorlar' dedi. 

Dodik, çok sayıdaki terör saldırılarının kendi başlarına hareket eden kişiler tarafından gerçekleştirilemeyeceğine de dikkat çekti.

´SALDIRILARIN ARDINDA KORKUNÇ BİR İDEOLOJİ VAR´

´Sadakatsiz´ olduğu düşünülen kişilerden kurtulmayı ve radikal İslamı empoze etmeyi amaçlayan koordineli saldırıların ardında vahşi bir ideoloji olduğunu savunan Dodik, 'Sönük ve sıkıcı hayatları olan Batılılar istikrar, barış ve yüksek maaşlara sahipti. Ancak Balkanlar´da yaşayan halklar, terörle uzun zamandır tanışık' ifadelerini kullandı.

´500 BOSNA HERSEKLİ IŞİD SAFLARINDA SAVAŞIYOR´ 

Öte yandan Dodik, Bosna Hersek´ten 500 militanın Ortadoğu´da IŞİD saflarında savaştığını kaydetti.

Militanların çoğunun anavatanlarına geri döndüğünü belirten Dodik, radikal İslam ideolojisini Bosna-Hersek´e taşıyan militanların ülkede hücreler kurduğunun altını çizdi.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor