• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Donetsk`te Malezya uçağının düştüğü bölgede aramalar yeniden başladı

Donetsk`te Malezya uçağının düştüğü bölgede aramalar yeniden başladı

Hollandalı uzmanlar, geçen yıl Ukrayna`da düşen Malezya Havayolları`na ait uçakla ilgili süren soruşturma kapsamında enkaz bölgesinde yeniden araştırmalara başladı.

 

Hollanda Kamu Savcılığı`ndan yapılan açıklamada, Ulusal Polis ve Savunma Bakanlığına bağlı uzmanlardan oluşan heyetin bölgedeki çalışmasının yaklaşık iki hafta sürmesinin beklendiği belirtildi.

AGİT tarafından da desteklenen araştırma kapsamında kazanın nedenine ilişkin ek delillere ulaşılması hedefleniyor.

Hollanda`nın uçağın düştüğü bölgede kazadan sonra enkaz toplama çalışmaları geçen ay sona erdirildi ve yolculara ait son kalıntılarla eşyalar ülkeye getirildi.

Ukrayna`nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz 2014`te düşen Malezya Havayolları`nın MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçaktaki 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmadı. kazada hayatlarını kaybedenlerin 196`sı Hollanda vatandaşıydı.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi geçen yıl kazaya ilişkin hazırladığı ön raporunda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Rus savunma şirketi Almaz-Antey`den bir grup mühendis de, uçağın Ukrayna envanterinde bulunan güdümlü bir füze ile vurulduğunu tespit ettiklerini açıklamıştı.

Ukrayna yönetimi, uçağın füzeyle vurulduğunu iddia etmiş, olaydan milisleri sorumlu tutmuştu. Milisler ise Ukrayna ordusunu suçlamıştı.

 



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor