Tarih: 25.02.2014 13:17

Dostluk Işığı

Facebook Twitter Linked-in

Asahi Shimbun

Kuşimoto’daki Kaşinozaki’de bulunan Ertuğrul Şehitliği Anıtı önünde 22 Şubat akşamı,1985 yılında İran-Irak Savaşı sırasında İran’da mahsur kalan 215 Japon vatandaşını kurtaran Türk Hava Yolları pilotu Orhan Suyolcu (2013’te öldü) ile Ertuğrul Fırkateyni’nde yaşamını yitirenler mum yakılarak “Dostluk Işığı” ile anıldı.

Törene, Kuşimoto Belediye Başkanı Katsumasa Taşima, Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç, Ertuğrul Fırkateyni ile ilgili kazı çalışmalarını yürüten Tufan Turanlı ve bölge halkından 500 kişi katıldı. Fırtınada geçirdikleri kaza sonucu hayatını kaybeden Ertuğrul Fırkateyni’nin 587 mürettebatı ve pilot Suyolcu için toplam 588 adet mum yakıldı. Pilot Suyolcu da üç yıl önce anıtı ziyaret etmişti.

Belediye Başkanı Taşima, “120 yılı aşkın bir süredir devam eden dostluk yeni nesillere miras bırakılacaktır.” diye konuştu.

Ayrıca 23 Şubat`ta Kuşimoto açıklarında deniz dibine iki ülke dostluğunu anma plaketi bırakılması planlanıyordu, ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. (Japonya`da yayınlanan Asahi Shimbun - 23 Şubat 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —