• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

´Dövizleri bozdurun´ çağrısı yapan Erdoğan: Yine söylüyorum, kriz teğet geçecek

´Dövizleri bozdurun´ çağrısı yapan Erdoğan: Yine söylüyorum, kriz teğet geçecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yastığının altında döviz olanlar parasını altına, TL´ye dönüştürsün. Gelin bunu yapın. Bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu bozulacaktır. Yine söylüyorum, kriz teğet geçecek” d

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu OTONOMİ´nin açılışında konuştu.

´TÜRK LİRASI, ALTIN DEĞER KAZANSIN´

Erdoğan, 'Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL´ye dönüştürsün. Türk Lirası, altın değer kazansın' dedi.

‘BU OYUNU KISA ZAMANDA BOZARIZ´

Konuşmasında döviz kurlarındaki dalgalanmaya da değinen Erdoğan, 'Hiç endişe etmeyin, bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar, 2007-2008´de de yaptılar. O zaman ne dedim, ´teğet geçecek´ Aynı şeyi yine söylüyorum, teğet geçecek' ifadelerini kullandı.

‘FAİZİ DÜŞÜRMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK´

´´Faizi düşürmekten başka çare yok´´ diyen Erdoğan, 'Biz dünyaya bakalım. Amerika´da, Japonya´da, Avrupa´da faiz yüksek mi? Peki, ya onlarda bu kadar düşük de biz niye 14, 15, 16´larda dolaşıyoruz. Biz düşük faizle yatırımcının önünü açacağız. Yüksek faiz finans sektörünü ihya eder. Bunu aynı zamanda kamu bankaları için de söylüyorum' diye konuştu.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor