Tarih: 29.11.2021 00:56

DSÖ, yeni omikron varyantı nedeniyle Güney Afrika ülkelerine yönelik seyahat yasaklarını eleştirdi.

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Dünya Sağlık Örgütü Pazar günü, dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri, yeni omikron varyantıyla ilgili endişeler nedeniyle Güney Afrika ülkelerine uçuş yasakları uygulamamaya çağırdı.

DSÖ´nün Afrika bölge direktörü Matshidiso Moeti, ülkelere seyahat kısıtlamalarını kullanmaktan kaçınmak için bilim ve uluslararası sağlık düzenlemelerine uymaları çağrısında bulundu.

Moeti yaptığı açıklamada, 'Seyahat kısıtlamaları COVID-19´un yayılmasını hafifçe azaltmada rol oynayabilir, ancak yaşamlar ve geçim kaynakları üzerinde ağır bir yük oluşturabilir.' Dedi. 'Kısıtlamalar uygulanırsa, gereksiz yere istilacı veya müdahaleci olmamalı ve 190´dan fazla ülke tarafından tanınan uluslararası hukukun yasal olarak bağlayıcı bir aracı olan Uluslararası Sağlık Tüzüğü´ne göre bilimsel temelli olmalıdır.'

Moeti, 'Güney Afrika ve Botsvana hükümetlerinin dünyayı yeni varyant hakkında bilgilendirmedeki hızı ve şeffaflığı takdire şayandır. dünyayı COVID-19´un yayılmasına karşı koruyun.'

Koronavirüsün omikron varyantı vakaları Pazar günü dünyanın karşı taraflarındaki ülkelerde ortaya çıktı ve bilim adamları yeni varyantın virüsün diğer versiyonlarından daha endişe verici olup olmadığının net olmadığı konusunda uyarırken birçok hükümet sınırlarını kapatmak için acele etti.

Omicron varyantıyla ilgili araştırmalar devam ederken, WHO tüm ülkelerin “riske dayalı ve bilimsel bir yaklaşım benimsemesini ve olası yayılmasını sınırlayabilecek önlemler almasını” tavsiye ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —