• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Duma: ABD´nin Rus limanlarını denetlemesi, uluslararası güvenliğe aykırı

Duma: ABD´nin Rus limanlarını denetlemesi, uluslararası güvenliğe aykırı

Duma Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Andrey Krasov, ABD´nin Rusya´nın Primorye´deki limanlarını denetlemesinin uluslararası güvenliğin sağlanmasına yönelik genel konsepte aykırı olduğunu söyledi.

 

Krasov, ABD Kongresi´nin Kuzey Kore´ye getirdiği yaptırımlar kapsamında Rusya´nın Vladivostok, Nahodka ve Vanino kentlerinde bulunan limanlarını denetlenmesini öngören karar taslağıyla ilgili, 'Bu mümkün değil, uluslararası güvenlik konseptine aykırı. ABD neden böyle bir şeye kalkışıyor, ülkemizin limanlarını denetleme hakkını kimden aldı?' dedi. 

´ABD, SULARIMIZA GİREMEZ´

Krasov, ABD´nin Rusya ve müttefiklerine karşı atacağı her türlü ´dostça olmayan adıma karşı´ simetrik bir yanıtla karşılaşacağını vurgulayarak, 'Böyle bir durumda hiçbir ABD gemisi sularımıza giremez. Ordumuz ve donanmamız bölgesel sularımıza girmeye kalkışacak herkesi cezalandırabilecek imkana sahiptir' dedi.

ABD KONGRESİNİN KARARI

ABD Kongresi, Kuzey Kore´ye yeni yaptırımlar getirme yönünde karar aldı. Kararla, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) Kuzey Kore´ye silah, nükleer ve füze teknolojisi sevkiyatının önlenmesi yönündeki kararın uygulanmasının denetlenmesi amaçlanıyor.

Henüz tasarı halinde olup ABD Senatosu tarafından onaylanması beklenen kararın kabul edilmesi durumunda, Rusya´nın Uzak Doğu Bölgesi´ndeki limanlarının da denetlenebilmesi söz konusu.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor