• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Duma, karşı yaptırımlar yasa tasarısını kabul etti

Duma, karşı yaptırımlar yasa tasarısını kabul etti

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma, Batı´nın Rusya´ya yönelik yaptırımlarına karşı önlemlerle yanıt verme imkânı tanıyan yasa tasarısını ikinci oturumda kabul etti.

 

ABD ve diğer ülkelerin Rusya´ya yönelik olası yaptırımlarına karşı önlemlerle yanıt verme imkânı tanıyan yasa tasarısında yapılan son düzenlemeyle, yabancı ortaklığı bulunan neredeyse tüm Rus şirket ve bankalara kısıtlamalar getirilmesini öngören madde çıkarıldı. 

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma´nın ilk oturumunda oluşturulan yasa tasarısı, sermayelerinin yüzde 25´ine ve daha fazlasına yabancıların sahip olduğu Rus şirketlerine yönelik kısıtlamalar öngörüyordu. Söz konusu kısıtlamalara tabi tutulan şirketler, devlet nezdindeki satın alım ihalelerine ve özelleştirme sürecine katılamama gibi bir zorlukla karşı karşıya kalacaktı.

Belgedeki yeni düzenlemeyle Rus iş dünyasının çıkarları gözetilmiş oldu.

Duma´nın üçüncü oturumunun 22 Mayıs´ta yapılması planlandı. 

Yasa tasarısının ilk düzenlemesinde hükümet 16 karşı yaptırım uygulayabilecekken 2. düzenlemeden sonra uygulanabilecek karşı tedbirlerin sayısı 6´ya düştü. Bununla birlikte yeni belgede, ‘değişen ortamda hızlı bir tepki verme imkânı tanıyan Devlet Başkanı kararı´ maddesi eklendi.

Yeni yasa tasarısından ayrıca somut sektör, ürün ve hizmet isimleri çıkarıldı. Yaptırımlar ilaç gibi hayati önem taşıyan ürünleri de kapsamayacak.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor