• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Duma´dan NATO´nun Karadeniz´deki askeri gücünü arttırma kararına tepki geldi

Duma´dan NATO´nun Karadeniz´deki askeri gücünü arttırma kararına tepki geldi

NATO´nun Karadeniz´deki askeri gücünü arttırma kararı hakkına konuşan Rus vekil Ruslan Balbek, örgütün Rusya ile yapıcı bir diyalogu başlatması gerektiğini söyledi.

 

Rusya Parlamentosu´nun alt kanadı Duma´nın Kırım milletvekili Ruslan Balbek, NATO´nun Karadeniz´deki askeri gücünü arttırma kararının, örgütün ABD´den mali destek alma isteğine bağlı olduğunu öne sürdü.

Rus haber sitesi Lenta.ru´nun haberine göre Balbek, “NATO Genel Sekreteri´nin (Jens Stoltenberg) yönelttiği tehditlerin eksiksiz olarak hayata geçirileceğinden, (yetkililerin) bir grup gemi getirip Rusya´nın uzağındaki sularda bir süre bulunduracaklarından ve Washington´a askeri görevlerin yerine getirilip, Rusların korkutulduğunu rapor edeceklerinden eminim” ifadelerini kullandı.

Haberde Rus vekilin, Stoltenberg´in ‘Teksas polisi Walker rolüne girmeyi´ bırakıp, Rusya ile yapıcı bir diyalogu başlatması gerektiğini söylediği aktarıldı. Balbek´in ayrıca, “Aslına bakarsak Karadeniz suları uluslararasıdır ve burada ´sırt sırta gelip itişmenin´ gereği olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandığı belirtildi. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, örgütün savunma bakanlarının Brüksel´de dün gerçekleştirdikleri toplantıda örgüte üye ülkelerin Karadeniz´deki askeri gücünü arttırma kararı aldıklarını açıklamıştı.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor