Tarih: 26.09.2017 09:03

Dünya Yahudi Kongresi Başkanı: AfD´nin parlamentoya girmesi tiksindirici

Facebook Twitter Linked-in

 

 
DW Türkçe´nin haberine göre, New York´ta konuşan Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald S. Lauder, “AfD´nin Alman parlamentosunda iğrenç propagandasını yapma imkanına kavuşmuş olmasını tiksindirici buluyorum” dedi. 

Almanya´da oylarını yüzde sekizden fazla arttırarak yüzde 12,8´e çıkaran ve 99 sandalyeyle parlamentonun en kalabalık üçüncü partisi olan AfD´nin başarısıyla ilgili konuşan Lauder, AfD için “Alman tarihinin en kötü dönemlerini hatırlatan ve dışlanması gereken menfur ve gerici bir hareket” ifadelerini kullandı.

´KABUS TECELLİ ETTİ´

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster ise şunları söyledi: “Korktuğumuz maalesef başımıza geldi. Aşırı sağcı zihniyeti bünyesinde barındıran ve ülkemizdeki azınlıklara karşı halkı kışkırtan bir parti, eyaletlerden sonra şimdi Federal Meclis´te de temsil edilecek.” 

Demokratik partilerden AfD´nin gerçek yüzünü ortaya çıkarıp bu partinin boş ve popülist vaatlerinin maskesini düşürmelerini beklediğini belirten Schuster, “Demokratik siyasi partiler seçmene AfD´nin alternatif olmadığını göstermek ve partiyi layık olduğu yere, yani yüzde beşlik oy barajının altına düşürmek hedefinde birleşmelidirler” diye konuştu.

AFD´nin başarısını ‘bir kabusun tecelli etmesi´ olarak niteleyen Münih ve Yukarı Bavyera İsrail Kültür Cemiyeti Başkanı Charlotte Knobloch, sonucun Almanya´nın siyasi tartışma kültürünü değiştirip dünyadaki itibarını zedeleyeceğini söyledi.

Knobloch, demokratik güçlerin aşırı sağcı provokatörlerin sihrini bozamamasının büyük bir felaket olduğunu belirtti.

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —