Tarih: 14.10.2013 23:53

Dünya Washington`daki Krizi Kaygıyla İzliyor

Facebook Twitter Linked-in

Amerikanın Sesi

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) politikalar komitesi, bir gün önce G20 maliye bakanlarının Amerikalı liderlere yaptığı çağrıyı yineleyerek, 'kısa vadeli mali belirsizliklere derhal çözüm bulunmasını” istedi.

Başkan Barack Obama da, Amerika’nın tarihinde ilk kez borçlarını ödeyemez duruma gelmesinin ekonomiye zarar vereceği uyarısında bulundu.

Kongre’deki Cumhuriyetçi ve Demokrat partililer, dün de bir anlaşmaya varamadı. Demokrat Partili Kongre liderleri, dün krize çözüm yolları aramak için Beyaz Saray’da Başkan Obama’yla bir araya geldi.

Senato’daki Demokrat Parti grup lideri Harry Reid, Cumhuriyetçi Parti grup lideri Mitch McConnell’la dün yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini, ama tarafların alması gereken çok yol olduğunu açıkladı.

Reid ayrıca Cumhuriyetçi meslektaşı Susan Collins’in bütçeyi altı ay uzatma önerisinin hiçbir yere varmayacağını savundu. Demokrat Partili senatör, borçlanma tavanını bir yıl boyunca arttırmayı öneren kendi planlarının Senato’daki Cumhuriyetçiler tarafından reddedilmesini de eleştirdi. Cumhuriyetçi üyeler, borçlanma tavanını arttırırken, devlet harcamalarında kesinti yapılmasını istiyor.

Başkan Obama, haftalık radyo konuşmasında, Amerika’nın kredi notunun zarar görmesinin, kredi almalarını güçleştireceği, bundan Amerikan halkının yanı sıra küresel ekonominin de etkileneceği uyarısında bulundu.

Bu arada federal hükümetin faaliyetlerini durdurmasından bu yana kapalı tutulan üç ulusal park, Özgürlük Heykeli, Büyük Kanyon ve Rushmore Dağı’nın önümüzdeki günlerde yeniden açılacağı duyuruldu. Eyalet yönetimleri, parkların işletme masraflarını üzerlerine aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —