Tarih: 18.07.2014 14:45

Dünyaca ünlü AIDS uzmanı da Malezya uçağındaydı

Facebook Twitter Linked-in

298 kişinin bulunduğu Malezya Hava Yolları uçağında dünyaca ünlü AIDS araştırmacısı Hollandalı Profesör Joep Lange`nin bulunduğu belirtiliyor.

Hollanda basınına göre Lange`nin yanısra uçakta çok sayıda AIDS araştırmacısı da bulunuyordu.

Bilim insanlarının, Avustralya`da düzenlenen 20. Uluslararası AIDS Konferansı`na katılmak üzere Amsterdam`dan hareket ettikleri belirtiliyor.

Hollandalı eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Emine Bozkurt, kazada yaşamını yitiren AIDS araştırmacılarından birinin de arkadaşı Pim de Kuijer olduğunu söyledi.

Bozkurt Facebook hesabı üzerinden, 5 yıl önce Amsterdam`da Türk Hava Yolları (THY) uçağının düşmesi sonucu yaşanan kazanın ardından Pim de Kuijer`in kendisine yazdığı mesajı paylaştı.

Mesajda Pim de Kuijer, kaza günü bir sonraki uçakla İstanbul`dan hareket eden Bozkurt`un düşen uçakta olmamasından duyduğu sevinci dile getiriyor.

Bozkurt, kaza haberini duyunca Kuijer`e masaj attığını belirterek, 'Artık cevap alamayacağımı biliyorum. Onu çok özleyeceğiz. Huzur içinde uyusun' diye yazdı.

`173 Hollandalı öldü`

Amsterdam`dan Kuala Lumpur`a gitmek için kalktıktan sonra Ukrayna`nın doğusunda düşürüldüğü belirtilen Malezya Hava Yolları`nın MH17 sefer sayılı uçağında 173 Hollandalı`nın öldüğü açıklandı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte`nin talimatı üzerine Hollanda`daki resmi dairelerde bayraklar yarıya indirildi.

Şans eseri kurtuldular

Öte yandan, `şans eseri kurtulanların` hikayeleri de basına yansıdı.

Hollanda basınına göre, Zeeland eyaletinde oturan bir ailenin 4 üyesi saat 12.14`te MH17 sefer sayılı uçak için biniş kartı almaya gitti, ancak Malezya Hava Yolları görevlisi, uçağın dolu olduğunu söyledi. Hollandalı aileyi Dubai üzerinden Cakarta`ya giden uçağa yönlendirdi. Bu öneriye tepki gösteren Hollandalı aile, kısa bir tartışma sonunda başka seçenek olmadığından, öneriyi kabul etti.

Bu yolcuların Hollanda`da kalan kardeşi, 'Şu an uçaktalar. Haberleri yok. Şans eseri ölümden kurtuldular, hâlâ inanamıyorum' dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —