Dünyada Ev Almak İçin En İyi Beş Yer

Dünyada Ev Almak İçin En İyi Beş Yer

Genç nüfuslu Türkiye geleceğin ülkesi. Ekonomisi büyüyor ve bir ayağı Avrupa`da diğer ayağı Asya`da. Yabancılar için burada yatırım yapmak bilhassa gayrimenkul alanında her zamankinden daha kolay.Şehirdeki en güvenli ve en basit yatır?

Kathleen Peddicord

Türkiye, Bilhassa İstanbul... Türkiye`nin gayrimenkul sektörü 2008 ve 2009 yıllarında dünyanın diğer yerlerindeki kadar kötü etkilenmedi. İstanbul`un kimi semtlerindeki gayrimenkul fiyatları bu dönemde yüzde 25 düştü ancak sadece bir buçuk yıl içerisinde tekrar toparlandı. Yıllık ortalama yüzde 10-15 değer kazanma trendi 2014 yılında da devam etti ve daha da devam etmesi bekleniyor.

Bu etkileyici değer kazanma oranlarına rağmen İstanbul`daki emlak piyasası hâlâ diğer küresel standarttaki şehirlere kıyasla kelepir olmaya devam ediyor. Metrekaresi 1000 dolardan başlayan piyasa fiyatlarıyla İstanbul`da ev almak çok cazip olabilir.

Emlak fiyatlarındaki bu devam eden artışın arkasında ne var? Fiyatları artıran faktörlerden biri enflasyon, bir diğeri yüzde 5 civarı olan GSYH artış oranı. Ancak emlak fiyatlarının neden bu kadar hızlı değer kazandığı sorusuna verilebilecek en doğru cevap zaten büyük olan ve giderek artan taleptir.

Türkiye nüfusunun yarısı 30 yaşın altında. Ülkede yılda 350 bin düğün yapılıyor. Bütün bu yeni çiftler kendilerine ait bir evlerinin olmasını istiyor. Dolayısıyla güçlü ekonomi ve görece düşük işsizlik sayesinde giderek daha fazla genç çift kendi evini alacak ekonomik güce sahip oluyor.

Eve ihtiyaç duyan bütün bu gençlere ilaveten ülkedeki mevcut ev sayısının yarısının yeniden inşa edilmesi veya restore edilmesi gerekiyor. Yapıların çoğu günümüz standartlarına göre oturulmaya müsait değil. Eski binalarda oturan insanların yeni ve daha iyi evlerde oturması gerekiyor. Bu da büyümeye devam eden inşaat furyasına katkıda bulunuyor.

Genç nüfuslu Türkiye geleceğin ülkesi. Ekonomisi büyüyor ve bir ayağı Avrupa`da diğer ayağı Asya`da. Yabancılar için burada yatırım yapmak bilhassa gayrimenkul alanında her zamankinden daha kolay.

Çoğu yabancının yaptığı gibi tatil bölgelerinde sahil kenarında mülk almak yerine İstanbul`a yoğunlaşın. Ekseriyetle yabancı alıcılar tarafından desteklenen tatil bölgesi piyasası İstanbul gibi yerel bir piyasa kadar canlı değil. Bu şehirde mülkünüzü satmaya karar verdiğinizde pek çok farklı potansiyel alıcı bulursunuz.

Şehirdeki en güvenli ve en basit yatırım seçeneği henüz inşa edilmemiş dairelerdir. Yeni bir binaya erkenden dâhil olmak, indirimli fiyat ve bu fiyatın iki veya üç yıllık inşaat sürecinde değer kazanması anlamına gelir. (ABD, The Huffington Post - 07 Ocak 2015)

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading