• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Dünya´nın En Büyük Mozail Müzesi

Dünya´nın En Büyük Mozail Müzesi

Dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanına sahip Zeugma Mozaik Müzesi, yeni yılda başlayan gezi turlarıyla yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını artırmayı hedefliyor.

 

Gaziantep 27 Gazetesi

Yaklaşık 6 yıl önce 30 bin metrekarelik alanda açılan Zeugma Mozaik Müzesi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Büyükşehir Belediyesinin başlattığı “Şimdi Gaziantep´e Gitme Zamanı” kampanyası kapsamında kente gelmesi beklenen 1 milyon ziyaretçinin müzeyi de gezmesi hedefleniyor.

Müdür İddialı

Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi´nin 2011´de ziyarete açıldığını hatırlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığına ait müzede geçmiş dönemlere ait çok sayıda mozaik bulunduğunu belirten Öztürk, baharın gelmesiyle müzeye ziyaretlerin de arttığını ifade etti. Öztürk, “Her geçen gün ziyaretçi sayısı da artıyor. Hafta sonu sadece bir günde bin 100 kişi tarafından ziyaret edildi. Mart ayı içinde 10 binin üzerinde ziyaretçi sayımız var. Nisan, mayıs ayından sonra ziyaretlerin artarak katlanacağını düşünüyoruz.” dedi.

Turlar Düzenleniyor

Gaziantep´e Türkiye´nin farklı bölgelerinden turlar düzenlendiğini dile getiren Öztürk, şöyle konuştu: “İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin olmak üzere birçok şehrimizden turlar geliyor. Yerli yabancı turistler de geliyor. Gaziantep´te gelip, görmeden gitmeyecekleri bir yer de burası. Bizim Gaziantep olarak hedefimiz 1 milyon turist. Bunu yakalamak için çalışmalarımız sürüyor. Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyemiz, turizm seyahat acentelerimiz ve diğer sektör temsilcileriyle Gaziantep´e 1 milyon turist hedefi içindeyiz.(Gaziantep 27 Gazetesi-28.03.2017)



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor