Tarih: 20.03.2017 20:57

Dünyanın En Güzel Köprüsü Olacak

Facebook Twitter Linked-in

 

AFP

Türkiye´de cumartesi günü, ülkenin kuzeybatısında Ege Denizi´ni Marmara Denizi´ne bağlayan Çanakkale Boğazı´na yapılacak devasa köprü için çalışmalara başlandı.

Anadolu Ajansına göre köprü altı şeritli olacak ve Türkiye Cumhuriyeti´nin yüzüncü yılında 2023´te açılacak.

Ajansa göre bu tarihle uyumlu olarak köprünün ayak açıklığı 2023 metre olacak, böylece ayak açıklığı 1991 olan Japon köprüsü Akshi Kaikyo´yu geçerek dünyanın en uzun köprüsü olacak.

Bu köprü, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti´nin 2023´teki yüzüncü yıl dönümüne zamanında yetiştirilecek altyapı çalışmalarıyla “yeni Türkiye´yi' inşa etmek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ülke çapında başlattığı “çılgın projelerden” sadece biri.

Anadolu Ajansı´na göre Güney Koreli SK ve Daelim ile Türk Limak ve Yapı Merkezi şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum tarafından yürütülen projenin maliyetinin 10 milyar Türk lirasını (2,76 milyar dolar) aşması bekleniyor.

Temel atma töreni Anadolu Yakası´nda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Avrupa Yakası´ndaki Binali Yıldırım´ın katılımıyla yapıldı. Törene Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-in Kang da katıldı.

16 Nisan´daki referandum için yaptığı kampanyanın tam ortasında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Dünyanın en güzel köprüsü olacak. Avrupa ile Asya´yı bağlayacak.' dedi.

Tören, Çanakkale Savaşı´nın yıl dönümünde yapıldı. Köprü bu savaşın anısına '1915 Çanakkale Köprüsü' olarak adlandırılacak ve Boğaz´ın geçilmesini sağlayacak ilk yapı olacak.(AFP,Fransa-18 Mart 2017)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —