Dünyanın Mercek Üssü Olma Yolunda
Sivas Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyet göstermeye başlayan ve yıllık 100 bin merceğin üretileceği ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi ile Türkiye´nin dünyanın mercek üssü konumuna getirilmesi hedefleniyor.
Ayrıntılı Haber Gazetesi
Sivas´ta 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyet göstermeye başlayan ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi´nde yıllık 100 bin mercek üretilecek.
Savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu optiklerin tasarımının, seri üretiminin ve bu optikleri kullanarak özgün ve milli silah nişangâhlarının üretiminin gerçekleştirileceği Hassas Optik Üretim Tesisinde, 5 bin metrekare kapalı alanda morötesi, görünür ve yakın kızılötesi bantlar için hassas optik elemanları üretimi yapılıyor. Yıllık 100 bin merceğin üretileceği tesisin, yüksek teknolojinin ve savunma sanayisinin yurt sathına yayılmasına öncülük etmesi bekleniyor. Üniversite sanayi iş birliğini artırmanın hedeflendiği tesis, AR-GE faaliyetlerini ise Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent yerleşkesindeki 500 metrekarelik AR-GE binasında yürütüyor.
Tesiste, ASELSAN Akyurt tesislerinde iki yıla yakın süre eğitim gören kişiler istihdam ediliyor. ASELSAN ve Sivas Optik Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ortaklığı ile kurulan ASELSAN Hassas Optik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi´nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Mayıs´ta açılan ve üretime başlayan tesisle savunma sanayisi için Sivas´ta da önemli işler yapmak istediklerini aktardı. Hedeflerinin, Sivas´ı mercek üssü yapmak olduğunu dile getiren Yıldırım, 'Dolaylı ihracat olarak ilk ürettiklerimizi Ürdün´e gönderdik, şimdi de Filipinler´e göndermek için üretim yapıyoruz. Hem Türkiye´nin dışarıdan karşıladığı ihtiyacını gidermek hem de dışarıya ihracat yapmak üzere çalışmalarımız devam ediyor.' diye konuştu.
Milli piyade tüfeği dürbünlerinin deneme üretiminin başarıyla gerçekleştirildiğini aktaran Yıldırım, 'Milli piyade tüfeği dürbünlerinin tüm aparatlarını üretme kabiliyetine sahibiz. Türkiye´de tek yerli firma olarak dürbünleri Sivas´ta üretmek istiyoruz.' ifadelerini kullandı. Yıldırım, milli sanayinin gelişmesinde Sivas´ın da önemli görev üstlendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: 'Milli piyade tüfeklerinin dürbünlerini, aparatlarını hepsini Sivas´ta yapmak istiyoruz. Yani burada kümelenmek istiyoruz. Şu anda milli piyade tüfeğimizin dürbünlerini üreteceğiz. Hedefimiz büyük. Türkiye´yi dünyada mercek üssü yapmak istiyoruz. Göktürk uydusunun da merceğini burada yapmak istiyoruz. Hedefimiz ve amaçlarımız büyük. Sivas´ta bu potansiyel ve altyapı var. Hem milli ordumuzun ihtiyacını karşılamak hem diğer alanlardaki mercek ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Kızıl ötesi, gece görüşü ihtiyaçlarını karşılayıp, aynı zamanda ihracat yapma yönünde çalışmalarımız var.'(İstanbul,Ayrıntılı Haber Gazetesi,14.07.2016)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
