• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Dünyayı nükleer savaş korkusu sarmışken Kuzey Kore lideri Kim ne yapıyor?

Dünyayı nükleer savaş korkusu sarmışken Kuzey Kore lideri Kim ne yapıyor?

ABD ve bölge ülkeleri Pyongyang´ın yeni bir nükleer deneme ya da kıtalararası balistik füze denemesi yapmasından endişe ederken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un rutin programını aksatmıyor. Kim, orduya gıda sağlayan bir domuz çiftliğini tef

 

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA ülkenin lideri Kim Jong-un´un 22 Nisan´da Thaechon Domuz Çiftliği´ne yaptığı ziyaretin fotoğraflarını yayınladı.

Domuz ahırı ve mezbahada inceleme yapan Kim çiftlikteki otomatik üretim ssitemini övdü ve işçileri yüreklendirdi.

KCNA´nın haberine göre Kim, ´işçilerin yaptığı başarılı işlerin kendisini, halkın her zaman iyi besleneceği ve ülkenin her şartta ayakta kalacağı umudu ve gururuyla doldurduğunu´ söyledi.

Kim ´parti kararıyla modern bir tesis kurmayı başaran Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma birliklerinin kahramanlığını´ takdir ettiğini de sözlerine ekledi.

Kuzey Kore lideri Thaechon domuz çiftliğindeki işçilerin ileride çok daha fazla et üreteceğinden de emin olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore 15 Nisan´da ülkenin kurucu ilideri Kim Il-sung´un 105. doğum günü vesilesiyle devasa bir askeri geçit töreni düzenlemiş ve kıtalararası balistik füzelerini sergilemişti.

17 Nisan´da Güney Kore´yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise Kuzey Kore´ye karşı ´her seçeneğin masada´ olduğunu belirterek, 'Stratejik sabır dönemi sona erdi' demişti.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor