Tarih: 10.01.2021 07:43

Durov: WhatsApp´ın yeni kuralları Telegram´a ‘kaçışı´ hızlandırdıDurov: WhatsApp´ın yeni kuralları Telegram´a ‘kaçışı´ hızlandırdı

Facebook Twitter Linked-in

 

Telegram´ın kurucusu Pavel Durov, Facebook ile kişisel bilgilerin paylaşımını içeren yeni kuralları WhatsApp kullanıcıların Telegram´a geçişinin hızlanmasına yol açtığını söyledi. Durov, Telegram hakkında yanlış bilgiler yayan bot hesaplar tespit etmiş olmalarından, Facebook için ciddi bir sorun haline geldikleri sonucunu çıkardıklarını belirtti.

Telegram kurucusu Durov, WhatsApp´ın güncellenmiş kuralları sebebiyle insanların kitlesel olarak Telegram´a geçmesine ilişkin şunları söyledi: “Milyonlarca insan WhatsApp´ın kurallarındaki son değişiklikler nedeniyle kızgın. Söylediklerine göre güncellenmiş kurallar çerçevesinde kullanıcılar kişisel bilgilerinin tümünün Facebook´un reklam sistemine aktarımını kabul etmek mecburiyetinde. Bu sebeple WhatsApp kullanıcılarının birkaç yıldır süren Telegram´a kaçışının hızlanmış olmasında şaşılacak bir şey yok.”

‘Pazarlamaya Facebook gibi milyar dolarlar harcamıyoruz, zira insanlar yeterince akıllı´

Neredeyse 500 milyon kullanıcısı olan Telegram´ın, Facebook için ciddi bir problem haline geldiğini gördüklerini kaydeden Durov, zira sosyal medya ağlarında Telegram hakkında yanlış bilgiler yayan bir dizi bot hesap tespit ettiklerini söyledi.

Durov, “Facebook´un aksine Telegram pazarlama ve reklam işine milyarlarca dolar harcamıyor. Zira insanların kendileri için en iyisinin ne olduğuna karar verebilecek kadar akıllı olduklarına inanıyoruz” diye ekledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —