Kyuşu Teknoloji Enstitüsü´nden Profesör Toşimasa Yamazaki´nin geliştirdiği teknoloji, bir kişinin konuşmadan önce beyin dalgaları aracılığıyla söyleyeceklerini önceden anlamayı mümkün kılıyor.
Her yaş ve cinsiyetten deneklerle beraber çalışan Yamazaki, benzer beyin dalgaları yaratan kelime gruplarının konuşma olmadan anlaşılabildiği sonucuna ulaştı. Beynin konuşmadan sorumlu ön lobundaki elektrik aktivitelerindeki değişiklikleri ölçen Yamazaki, kelimeler sözle ifade edilmeden önce ve sonra beyindeki aktiviteleri karşılaştırdı.
Sonuçta konuşma öncesinde beyin aktivitelerinden söylenecek kelimelerin önceden anlaşılabildiği belirlendi.
Yamazaki ve ekibi şimdi daha karmaşık kelimelerin ve cümlelerin önceden anlaşılabilmesi amacıyla çalışmalarını genişletmeyi hedefliyor.
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeStaj Programı Başladı
TürkiyeTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
Türkiye